2024-10-10
次次行過利東街,成日見到呢間茶記,真係無留意佢果名,今日又經過,入去試吓⋯⋯座低睇到個名,熟口熟面,原來係佢⋯⋯估唔到包裝一下,依家變咗好小小嘅茶記。真係起碼起過5年無叫過呢二款茶餐,因為太邪惡⋯⋯茶記最邪惡孖寶!厚厚嘅西多入面夾左有花生粒嘅花生醬,正正常常。炸肶~皮脆入面啲肉都算有肉汁唔柴。其實日日出去食,唔係真係次次想寫嘢,寫茶餐真係好無聊至做,今次寫係因為個伙記做啲動作令我火都嚟,所以寫出嚟等佢公司注意下。話說成間餐廳正正常常運作,已經係手機落單,當時又唔係太忙,有個黑色衫戴眼鏡嘅女仔,送碟雞髀過嚟,放落嚟都好地地,之後佢將二包茄汁一嘢好大力咁「掉」落張枱度,我女友都即時望住我話「咁都得」?佢好彩轉身快走咗,唔係我實小下佢。成間包裝得咁好嘅餐廳,就因為一粒老鼠屎,真係無論其他人點勞力都補唔返!回頭次:4/10
估唔到包裝一下,依家變咗好小小嘅茶記。
真係起碼起過5年無叫過呢二款茶餐,因為太邪惡⋯⋯ 茶記最邪惡孖寶!厚厚嘅西多入面夾左有花生粒嘅花生醬,正正常常。炸肶~皮脆入面啲肉都算有肉汁唔柴。
回頭次:4/10