今日去到跑馬地食嘢,一個平時比較少去既地方,試左間日本居酒屋,超值得推介俾大家!首先店員客人入咗之後,座位之間會落簾,非常有私隱度!午餐定食包一杯飲品,前菜,湯L3特上壽司定食(12件) $288落單既時候店員好細心問我地有冇野唔食(魚蝦個d),仲問我地wasabi食唔食到,呢一點真係唔係好多餐廳做到🥹👍🏻全部壽司都用料上乘,有鮮甜海膽,新鮮帆立貝北寄貝,拖羅鮑魚等等~呢個價錢食到咁多新鮮壽司真係好抵食🥹❤️L7 北海道三色丼 $268黎自北海道嘅刺身,甜蝦海膽帆立貝🥹每一樣都非常新鮮。仲有超級多嘅新鮮三文魚子,之前有一段時間都好怕食三文魚子,因為好多都好腥,但係呢一間嘅三文魚子完全冇呢個問題!好滿足!我哋叫咗兩串串燒試試佢自家製免治雞肉棒 $42有個醬汁,有蛋黃喺上面,店員會叫你攪勻佢先,然後再將雞肉棒點入去食~ 雞肉棒入邊有啲洋蔥,味道平衡得好好😚雞皮 $28炸得好脆,亦都唔會好鹹🤤鵝肝多士 $65 (一開二)我哋落單嘅時候店員問我哋需唔需要幫我哋切開一半可以share食,我地話好~ 本身都以為好細份,切開咗可能冇乜嘢食。冇諗過嚟到嘅時候,一半嘅份量都好多🥹🤤食落口好Creamy好滿

首先店員客人入咗之後,座位之間會落簾,非常有私隱度!

午餐定食
包一杯飲品,前菜,湯

L3特上壽司定食(12件) $288

L7 北海道三色丼 $268

我哋叫咗兩串串燒試試佢
自家製免治雞肉棒 $42

雞皮 $28
炸得好脆,亦都唔會好鹹🤤

鵝肝多士 $65 (一開二)
我哋落單嘅時候店員問我哋需唔需要幫我哋切開一半可以share食,我地話好~ 本身都以為好細份,切開咗可能冇乜嘢食。冇諗過嚟到嘅時候,一半嘅份量都好多🥹🤤食落口好Creamy好滿足😚完全冇任何奇怪嘅味道!

總括嚟講呢間嘅午餐其實有平有貴,貴嘅亦都唔算係超級貴,係貴得來抵食😚🤭服務態度真係最近食過嘅餐廳最好嘅一間👍🏻值得比10分滿分!