2015-01-12 1262 瀏覽
睇咗雜誌有新店專程去試。要了幸村壽司盛合,有7件壽司1卷物。材料新鮮度還可以,師傅亦對其作不同處理:除海膽半溶稍差,其餘三文魚籽卜脆、火炙帶子甜、三文魚腩肥美、拖羅雖有筋但滿口油脂香,另有兩款成日見嘅普通白身魚上面都有放蔥/醃漬過的海藻作提升食味層次。烏冬幾彈口,湯幾重木魚味冇過鹹。問題係出响出菜、服務。去嘅時候餐廳應已開了兩至三星期對我嚟講已過了試業階段。首先落咗單齋等20分鐘沙律都冇上,一次過上哂所有dish啲紫菜變腍都明白難掌控時間,但我見冇烏冬問佢先知後補,要斟茶又勁叫都冇人應。隔離一大枱講國語應該識得店主,嘈喧巴閉叫囂影相,我從未試過响日本餐廳咁嘈雜🙉叫完埋單等多10分鐘,期間隔離枱一對男女鼓噪,等咗好似廿分鐘定唔知唔見咗信用卡🙊,咁我最後就梗係用現金埋單走咗啦💨我冇諗住比第二次機會佢噃﹏

我冇諗住比第二次機會佢噃﹏
幸村壽司盛合
2014-08-18
20 分鐘 (堂食)