2012-05-02
真係估唔到連假日此店都唔多人真係怕佢做唔住...2個人叫左一個火腿煙肉天使麵, 另外就叫左個set dinner包炒什菌沙律, 蜆肉粟米湯同紅酒燴羊藤....其實我想講係此店既服務多過食物, 此店主要係2位男待應take care全店, 初時以為男既會無咁nice同細心, 估唔到這2位年長既waiter都好好人, 特別喜歡個伯伯超nice.好多人都係叫一個set dinner再散叫其他食品, 所以set dinner包既餐湯每枱佢地都會好醒目地再俾多一個碗同匙這份細心真係唔係咁易係大型食店搵到.另外我地叫既羊藤無咩味道所以我地又自己勁加鹽去調味,waiter見到更主動查問係唔係唔夠汁如果唔夠可以再攞俾我地, 樣樣既行為都可以表現出此店既服務為顧客設想真係令到我覺得好窩心.老實講今次再來光顧我已經覺得食物好似無第一次食咁好味(可能樣樣第一次就最好), 好似羊藤為例真係一d味道都無,加上只係用紅酒燴d羊"蘇"味都好重唔算好味另外旁邊既配菜都做得好"求奇"全部白灼好有homemade feel呀.天使麵亦唔係想像中咁好味, 雖然天使麵已經做到軟硬適中, 但可惜唔夠煙肉令到成個意粉唔夠香.成餐
成餐我最欣賞係個炒什菌salad, 不過你問我會唔會再來咁我一定答:會...因為我地應該多支持小店同更喜歡此店既服務同細心.