2021-06-16
今日去食生日飯, 忍唔住去食雞煲火鍋! 真係好耐好耐冇食過啦! 哩間餐廳門前係日式風格, 店內的座椅很寬敞舒適, 有sofa 包皮的椅子 而且樓面設計很窩心, 餐桌邊有USB叉電位及 wifi 提示, 睇得出餐廳設計幾用心 佢地既火鍋配備幾好, 有九格調味料, 而且都幾乾淨企理, 店員都好有禮貌坐下不久更送了2-3人份量的前菜小食– 蓮藕雲耳, 十分爽脆巧得招牌雞鍋 (半隻) - $138因為都少少怕辣, 但雞煲又真的是不辣不好味, 所以我們叫了BB麻辣 雞肉已醃得十分入味, 肉質嫩滑而雞皮而唔會過肥, 加入了紅椒, 黃椒, 洋蔥同莞茜炒香, 聞到都覺得食慾大增 而且我最欣賞佢地食完唔會令到個人好口渴要狂飲水蕎麥茶餐廳配送蕎麥茶, 配招牌辣雞煲其實幾夾, 飲完即時覺得不太油膩, 可以再食多d牛肩胛 - $98這碟牛肩胛擺盤好靚, 雪花均衡, 牛味濃郁, 我們沒有在火鍋滾太耐, 只輕輕在面拖了幾下已吃了, 一口咬下去, 牛味很出, 油花分佈平均令牛肩胛吃起來軟嫩適中, 大愛這個部位的牛肉手打鮮蝦滑拼手打鮮墨魚滑 - $88兩款蝦滑及墨魚滑都很新鮮Q彈, 口感爽滑彈牙蝦滑打得起晒蝦膠, 蝦
巧得招牌雞鍋 (半隻) - $138
而且我最欣賞佢地食完唔會令到個人好口渴要狂飲水
蕎麥茶
牛肩胛 - $98
手打鮮蝦滑拼手打鮮墨魚滑 - $88
兩款蝦滑及墨魚滑都很新鮮Q彈, 口感爽滑彈牙
蝦滑打得起晒蝦膠, 蝦味十足
脆鲩片 - $68
個人超喜歡新鮮的脆脘片, 肉質很有咬口, 爽脆少骨又有油脂香, 火鍋必備
極上黑豚肉 - $108
肉味十分濃郁, 拖熟的豚肉放入口中, 充滿肉汁, 口感嫩滑, 十分高質, 食肉獸既我真係岩晒!
即炸魚皮 - $48
即叫才即炸的魚皮卜卜脆, 蘸湯食一流
萵筍拼栗米 - $43
埋單時仲送超甜生果 – 肉厚皮簿的哈蜜瓜, 超甜多汁哦
整體食物都新鮮, 服務很好, 可以再encore 之選