2023-02-16
1913 瀏覽
第一次去呢間餐廳有啲不愉快嘅經驗嗰次食到一肚氣真係連食評都費事寫不過嗰次喺餐廳啱啱開張可能運作上仲未純熟先會出現我遇過嘅問題最近有人同我講lunch set 嗰個「黑松露焗豬扒飯」幾好味咪再去呢間餐廳食飯啦。預咗價錢係貴㗎啦,不過一餐半餐都OK嘅。▫️3-course lunch (HKD330)前菜(3選1):奶油南瓜濃湯主菜(4選1):黑松露焗豬扒飯 (+$35) - 想食呢個焗豬扒飯係要再另加錢。味道就好似港式焗豬扒飯,煎蛋上灑咗啲黑松露喺面層。個飯加咗大量芝士焗製,拉芝效果非常明顯,亦都為焗飯帶來鹹香嘅味道。甜品 (3選1): 煙燻雪糕配濃縮咖啡▫️Wagyu Burger (HKD240) - 漢堡扒係採用來自宮崎縣產「尾崎牛」來製造。尾崎牛飼養時間比神戶牛長,所以平時食到嘅日本和牛大部份都係來自神戶,因此顯得尾崎牛係比較罕有。尾崎牛入口比神戶牛更有即溶嘅感覺同埋有豐富肉味。店內提供嘅咖啡係來自Elephant Grounds▫️Americano (HKD30)▫️Salted Caramel (HKD55) 呢間餐廳只限walk-in。
嗰次食到一肚氣真係連食評都費事寫
不過嗰次喺餐廳啱啱開張
可能運作上仲未純熟先會出現我遇過嘅問題
▫️3-course lunch (HKD330)
前菜(3選1):奶油南瓜濃湯
甜品 (3選1): 煙燻雪糕配濃縮咖啡
店內提供嘅咖啡係來自Elephant Grounds
▫️Americano (HKD30)
▫️Salted Caramel (HKD55)
呢間餐廳只限walk-in。