2012-07-15 17 瀏覽
朋友聚餐,我是攪手,於是帶佢地來旺角宮崎!!之前食過銅鑼灣宮崎, 我至愛, 服務好,食物正,環境舒適,價錢合理!!但未食過旺角這間, 就試下啦!!一行7個人,book 左7:00 , 6:55 已入去了!!有一張長枱, 4個4個對坐, 不錯還有卡位,幾適合兩個人撐枱腳我地一坐低, 侍應介紹每人一隻大蝦,每邊煎7分鐘,再有一盤拼盤,有雞亦,腸仔+粟米翠玉瓜!!但其實拼盤是多餘的,我地任食, 這些食物可以自己叫啦,不需要送,倒不如送些特別的海鮮!!我地限時2個鐘,於是狂叫, 首先熟食吉列和牛餅, 正, 但要4個人share 會好d, 一個人食唔哂,好流, 天婦羅蝦, 熱辣辣, 不錯!! 吉列炸蠔, 我無食,但好似都不錯今餐最好食是卷物+刺身飯, 卷物值得推介,好好食,有4款, 最好食是鰻魚卷!!! 刺食飯細細碗,但刺身大大粒,又多配料,飯係珍珠米,好好食 可惜單叫刺身份量太少了, 一張紙每款寫由1到4, 我地7人, 要寫兩張紙, 寫8, 原來是每款8片....好少WOR...我地咪要寫幾張紙先食到4+5片三文魚 蟹子沙律 幾凍,但味道淡..海鮮有幾款, 本身送的大蝦,雖然大隻但無味,自
還有卡位,幾適合兩個人撐枱腳

我地限時2個鐘,於是狂叫, 首先熟食
蟹子沙律 幾凍,但味道淡..
海鮮有幾款, 本身送的大蝦,雖然大隻但無味,自己叫的海蝦不錯, 有鮮味, 青口有牛油墊底, YUMMY...螺 無食,但朋友話MA MA 地!!魷魚又是無咩味!!!
點菜紙,有牛,豬,雞, 太多款, 不清楚自己食緊咩, 我最LIKE 牛, 牛有牛味,朋友話雞最好食...這裡醃味輕手, 有些無咩味,朋友落鹽,自己鹽燒!!
羊架無食 , 鯖魚難食,好腥!!! 羊架無食原因是7:00點到8:30LAST ORDER, 佢8:45 先來,於是我地已經即燒,羊架要耐D,但一到9:00 已經不停催我地走, 我地已經解釋未燒完個羊架, 但有3個不同人來催我地走........好無奈..最後無食到,我D 朋友想喊,又浪費!!!
食物偏淡, 有樽鹽俾我地調味, 銅鑼灣無的, 因為這樽鹽,我些朋友食得好滋味!!!!每人送一杯可樂及一個雀巢雪糕, 但雪糕8:30已經上枱...會好快溶, 我地又要趕住食!!可樂一坐低就俾, 我地未食野,想飲杯水,要自己叫先有
可樂可以遲些上枱呢!!

每人228 再加一, 我地7個人6男1女, 應該回到本, 因為我地食得好狠,每款野不停REPEAT!!食得好飽呀!!!
食物好, 但服飾差...每個侍應無笑容,叫極不應, 埋單都不講多謝......俾芥辣,問完一次, 第二次問,已經黑面,上菜求其放上枱,一人一杯可樂, 放哂落一個位,叫我地自己傳,地方不是迫,點解不是逐個俾呢??!!!

題外話/補充資料: 銅鑼灣的一間是同一個集團, 點解相差甘遠, 食物差唔多,但服務差很遠, 價錢貴10蚊,我寧願去銅鑼灣!!!!!!飲品可揀果汁,甜品有雪糕又有布甸,叫先上枱,食兩個鐘,OVER 左少少都不會狂催我地走!!!! 本身想俾笑,但係這一間的服務這樣, 我真是想喊!!!
2012-07-12
  • 一口牛