2012-08-10
依日去到食店原本想坐卡檯..但無晒服務員安排我地坐另一張四人檯~剛坐落無耐..要轉檯因為坐我地隔離果檯客~有2母女+4個小朋友+1個工人個媽媽講野既聲浪~超大聲到呢..檯檯食客都注視佢4個小朋友跑來跑去~一時地下..一時踩住d凳又跑又跳之後又大叫又喊~可能服務員見到我皺晒眉+好唔耐煩所以好主動話轉另一張檯比我地~連另一半都話嘈到頭痛最值得一讚..服務員好細心+整體服務真係好好囉"意粉專家"系列~套餐有"蒜茸包"+揀選"忌廉湯"忌廉湯夠香滑濃郁~蒜茸包半軟脆..蒜味好夠"牛肝菌..野菌香草醬扁意粉"有淡淡香草味..菇菌份量都夠~意粉有咬口..整體味道好好我揀"甜蜜滋味"系列~套餐揀選.."什菜酥皮湯"意粉屋既酥皮~次次都焗得好有水準入口唔油膩+鬆鬆的~什菜湯味道好平均夠多蔬菜..湯底有鮮茄味~又唔會好鹹"橄欖油香草龍脷柳意粉(鮮茄茸)"鮮茄茸好濃郁~茄味足+酸度剛好..好正龍脷柳肉質滑..味道清淡~配上茄茸好好味意粉又係好有咬口..整體個意粉好正"Oreo Cheese Cake"~論甜品..意粉屋唔算係專長cheesecake味道唔會太甜~淡淡芝士味..oreo餡較香而餅底唔係整脆身的
服務員安排我地坐另一張四人檯~剛坐落無耐..要轉檯
因為坐我地隔離果檯客~有2母女+4個小朋友+1個工人
個媽媽講野既聲浪~超大聲到呢..檯檯食客都注視佢
4個小朋友跑來跑去~一時地下..一時踩住d凳又跑又跳
之後又大叫又喊~可能服務員見到我皺晒眉+好唔耐煩
所以好主動話轉另一張檯比我地~連另一半都話嘈到頭痛
最值得一讚..服務員好細心+整體服務真係好好囉
"意粉專家"系列~套餐有"蒜茸包"+揀選"忌廉湯" 忌廉湯夠香滑濃郁~蒜茸包半軟脆..蒜味好夠 "牛肝菌..野菌香草醬扁意粉" 有淡淡香草味..菇菌份量都夠~意粉有咬口..整體味道好好 我揀"甜蜜滋味"系列~套餐揀選.."什菜酥皮湯" 意粉屋既酥皮~次次都焗得好有水準
入口唔油膩+鬆鬆的~什菜湯味道好平均
夠多蔬菜..湯底有鮮茄味~又唔會好鹹 "橄欖油香草龍脷柳意粉(鮮茄茸)" 鮮茄茸好濃郁~茄味足+酸度剛好..好正 龍脷柳肉質滑..味道清淡~配上茄茸好好味
意粉又係好有咬口..整體個意粉好正 "Oreo Cheese Cake"~論 甜品..意粉屋唔算係專長
而餅底唔係整脆身的~整個cheesecake入口有笠滯感 餐飲"凍咖啡"+"凍檸茶" 整體食店既服務好有禮貌~食物依舊有水準^^