2021-07-31
呢間其實如果只係計野食就普普通通,如果要再食都冇問題,但如果講到服務質素,咁就不了,如果唔係心情好都會俾佢搞到燥晒底。首先一去到,已經過咗兩點,但餐牌仲未show出嚟,所以就想問吓職員有冇下午茶餐。個侍應姐姐就話:「而家好忙,我地午餐都做唔切,我問吓廚房先啦。」呢個回應已經搞到我同友人覺得古古怪怪,但因為有少少趕時間,所以都入咗去坐,諗住冇下午茶就照食午餐啦。坐到入去,問咗另一位職員,係有下午茶餐牌。餐牌係過咗膠嘅,可以用蠟筆寫完再擦,都幾環保。但為咗避免漏單嘅情況出現,本人通常都會同侍應覆一次單,但個侍應姐姐就話:「唔使㗎喇!你圈左就得㗎啦!」跟住開始就黎料啦,由個侍應俾返張電子單我地開始,佢就開始將任何野都pat落我哋張枱度,包括啲飯、餐碟、飲管都係pat落張枱,不過都好彩杯嘢飲係擺落嚟嘅😅跟住落黎終於可以講野食。我嗌咗下午茶餐嘅台式滷肉大排飯,啲肉有小小筋,都幾有口感,份量係下午茶份量黎講都算幾多飯,如果滷肉多啲就更好啦。飲品係送嘅,有得配呢種普通餐廳嘅特飲都唔洗加錢,所以都算幾抵。仲要如果嗌珍珠奶茶,大食嘅都一定夠飽!但建議唔好嗌珍珠奶茶,奶茶偏甜,啲珍珠好硬,完全冇咬口。同埋
跟住落黎終於可以講野食。
我嗌咗下午茶餐嘅台式滷肉大排飯,啲肉有小小筋,都幾有口感,份量係下午茶份量黎講都算幾多飯,如果滷肉多啲就更好啦。 飲品係送嘅,有得配呢種普通餐廳嘅特飲都唔洗加錢,所以都算幾抵。仲要如果嗌珍珠奶茶,大食嘅都一定夠飽!
但建議唔好嗌珍珠奶茶,奶茶偏甜,啲珍珠好硬,完全冇咬口。同埋唔知係咪飲管嘅原因,好難吸到啲珍珠上黎,搞到要用支飲管撩吓撩吓,飲到好辛苦。 友人嗌左午餐set嘅雞絲冷麵,佢話味道都可以,但略嫌唔夠個冷麵可以再凍少少,咁會更加好。
午餐set係附送小菜,聽聞每次都唔同,今次就配半隻蛋同青瓜茄子,搭配住黎食都幾清爽開胃。
另外佢配嘅嘢飲就係金桔鮮檸綠茶,甘得來帶甜,味道唔錯,飲到後期先知入面有少少椰果🤣