(非會員)
2006-08-07 5 瀏覽
話說有次我與朋友一行十人到此食店,時間尚早,只是6點左右,店內冇咩人,得幾枱客,雖然我們人未到齊,但出面又冇人等,但那超無禮的服務員以趕客般的口吻說不可以入內,仍要堅持人到齊先得,又說不可臨時加位、達八成人到了又唔可以入。卒之人齊了,仍要我們在外等等等,等佢加好水先喎。差不多等了5分鐘,可以入去了,場內唯一一張夠十個人坐的"他他米",都唔係俾哂我地十個人,又要人跟水杯坐,空出其中一個角出黎。好了,坐了下來又問我地可唔可以遞張墊俾佢,點知佢伸手一扯,將張墊撞到我個friend的小朋友頭上,真的離哂譜,對唔住都痛人一聲。小朋友的爸爸火起了,我們雖己坐下,但仍決心離開,可想該店的人態度如何差劣。說實話,人人說元朗的日本料理好抵食,好大件,但食到一肚火,點食呀!今時今日平時選擇的其中因素,更重要的是服務!呢間,連同同區幾間的日本食店,其實水準與服務也差不多,如果一心入元朗食佢地的食物,我想也不必了!