2016-04-17
做飲食除左食物質素外,最重要嘅係service quality,真係未見過態度咁差嘅侍應,令到我忍唔住寫comment.之前食過銅鑼灣店覺得無論食物同服務都唔錯,今次我又見到promote話荃灣店有海鮮塔食,咁我就去book la, 打去改booking, 講明係之前打電話黎book, 條友聽唔明又問幾次,好唔緊要我一再解釋,點知未講完就收左線。ok無問題我打多次confirm. 點知之前聽電話個個完全無做嘢,唔緊要,改左就好。明白海鮮時令嘢未必一定有,我收線前我都有問到係咪有海鮮塔,佢好sure 話有。去到間舖先知原來乜都無,又唔事先通知。我只係同侍應講左句*我打黎問過佢話有嘅?*點知個女仔個面西到,仲話呢兩個星期都唔會有。當我想落單叫其他嘢,佢竟然走左去,我真係o左咀 (當時店內得兩三成滿,我唔明佢有幾忙幾十秒都唔等得),算啦我再叫,終於落到單。平心而論啲食物係幾好食,前面啲小插曲我都可以算,但最精彩嘅係,我同朋友食食下嘢傾得開心之際,有個男嘅同我地講夠鐘要交枱,仲企响度等我地起身,我地仲趙緊嘢,單又未埋,你地係咪咁對客人。我想講交枱唔係問題,第一 我未夠九十分鐘 我六搭三入黎,以
平心而論啲食物係幾好食,前面啲小插曲我都可以算,但最精彩嘅係,我同朋友食食下嘢傾得開心之際,有個男嘅同我地講夠鐘要交枱,仲企响度等我地起身,我地仲趙緊嘢,單又未埋,你地係咪咁對客人。我想講交枱唔係問題,第一 我未夠九十分鐘 我六搭三入黎,以當時情況而言,我跟本walk in 食都得,點解要計我六點食? 第二 正常黎講即使夠鐘你都應該提前埋單提醒,而唔係西住面叫人即刻走,我仲趙緊嘢點交枱俾你先?
我話我地仲咬緊嘢,唔係要即刻起身呀?根住佢就叫埋個西面女過黎講,喂,而家圍我呀?
仲要勁唔醒目要提佢俾張單黎埋住先,真係好笑。
呢啲餐廳真係無下次!