2018-11-08 411 瀏覽
   同男友玩完貓後﹐ 見有新茶記就試試先﹕  原來而家茶餐都有signature, 失覺晒﹗ 黯然銷魂飯﹐ 蛋好滑但都幾咸﹐ 叉燒不過不失唔肥唔算太瘦﹐ 但都係偏向瘦。   至於我個早餐又唔錯wor, 抄蛋好好食﹐ 原來呢間茶餐廳出名應該係雞蛋wor, 多士普通﹐ 腸仔都okay, 因為我好怕有D好平果D腸會有D類似木既渣係裡面﹐ 所以都係有D名氣既茶記穩陣DD。   價錢當然平﹐ 但如果講茶記尼講就算貴﹐因為一個叉燒飯加蛋$65﹐凍飲要加3﹐ 下次都係叫翻個早餐算。  不過呢間野既服務真係好到唔識形容﹐ 我男朋友比較大份﹐ D waitress 好好比個邊位我地﹐ 又問下我地識唔識用個電子哎pad落單﹐我地搞到錯晒又不斷話唔緊要唔緊要。 酒店都無咁好既服務﹐而家D service真係好參差。  其實下次都會翻轉頭﹐ 不過未必會叫黯然喇﹐ 因為呢個位OKAY就腳﹐一落去就係花墟。
﹐一落去就係花墟。
2018-10-29