2021-04-08 374 瀏覽
對上一次黎係半年前,當時係點a la carte上次食左份有青口既意粉 喜出望外 一直對佢青口念念不忘雖然佢牛扒同服務真係一般 但之後知道佢地每個星期一都係青口任食~ 見今日去開將軍澳staycation就book來試試看HH$50 Son of a gun Whisky+Mango+Lemon同上次杯tropical mojito差少少,呢杯好淡好多冰而且偏甜.$40 Iced Mocha我地總共點左8盤青口只有第一盤有跟薯條及麵包麵包好乾好硬同埋好UN薯片係新鮮炸起脆卜卜好好食.同埋青口質素同上次食意粉個隻青口 真係差好遠好遠上次意粉個隻係大大隻 隻隻都好厚肉漲卜卜呢次好明顯係得個殼大 但青口肉就好細隻 無咩肉咁.但我主要食佢D汁 就由佢 而且all you can eat 都無咩要求.不過試一次就夠. 每盤大約有10-12隻左右House Mussels 呢隻味最好食 total叫左3盤都係呢隻味.入面係蕃茄, 白酒, 蒜蓉,洋蔥,小蔥及忌廉Provençale 無特別 好淡 好似蕃茄湯咁入面係蕃茄,蒜蓉,洋蔥, 牛油及香草 Mediterranean 都係好淡 但比蕃茄味濃小小
雖然佢牛扒同服務真係一般 但之後知道佢地每個星期一

$40 Iced Mocha

我地總共點左8盤青口
只有第一盤有跟薯條及麵包
麵包好乾好硬同埋好UN
薯片係新鮮炸起脆卜卜好好食.
同埋青口質素同上次食意粉個隻青口 真係差好遠好遠
上次意粉個隻係大大隻 隻隻都好厚肉漲卜卜
呢次好明顯係得個殼大 但青口肉就好細隻 無咩肉咁.
不過試一次就夠. 每盤大約有10-12隻左右

入面係蕃茄, 白酒, 蒜蓉,洋蔥,小蔥及忌廉

Provençale 無特別 好淡 好似蕃茄湯咁
入面係蕃茄,蒜蓉,洋蔥, 牛油及香草

Mediterranean 都係好淡 但比蕃茄味濃小小
入面有西班牙辣肉腸,辣椒,洋蔥,莞茜, 牛油及黃燈籠椒醬

Hoegaarden 唔差 有小小酒味 同埋好香檸檬味 幾清新
入面有莞茜,茴香,檸檬皮, 牛油及Hoegaarden啤酒

Marinière 食落同Hoegaarden差唔多. 只係啤油同白酒分別
入面有白酒,西芹,蒜蓉, 牛油及香草

Laksa 其實我至鍾意呢款 因為味道係最濃郁 但唔咸 而且辣辣地好惹味
入面有椰奶, 白酒, 香茅,青檸葉喇沙咖喱汁
2021-04-05