2021-02-07
純粹路過,又好肚餓,見到佢新開,又咁啱想食海南雞飯,就膽粗粗試吓。先講服務,基本上好似冇乜招呼,我喺門口等咗好耐,完全冇人理我,眼見有好多侍應行嚟行去,但又唔知佢係點,企左3分鐘都冇人招呼,門口個收銀姐姐似係見到我但係又冇諗住幫我咁,我自己主動問佢係咪自己搵位,先知原來自己入去就得,雖然佢都有放溫度計喺門口,但係疫情底下有呢類安排感覺莫名其妙,而且冇人帶位感覺戇居居,點解會好似快餐店咁嘅呢。希望佢地之後會有待改善。我都係搵個位坐低已經即刻諗住order,點知舉手舉左成分鐘都冇人理我,同一樣道理有好多侍應行嚟行去佢哋好似見到我但又唔係好想理我咁,點解唔可以主動啲?我只不過係想叫個海南雞飯同拉茶,好簡單姐,我又唔係麻煩食客,不解。講返嘢食,我覺得海南雞係幾抵食嘅,雖然佢價錢唔係平都要$88但係就好多雞肉,食落去都唔鞋口,而且本身有少少汁煮,味道可以。我最鍾意佢配上嘅三種海南雞飯汁,個薑蔥油加咗砂礓,點完好似食咗砂礓雞感覺好正,過油飯賣相OK,識落係有少少油溢味明點解,但係都好食嘅,至少係熱辣辣。加$10叫咗杯拉茶,拉茶幾好飲,幾正宗不過就冇上次我去馬來西亞餐廳飲嘅咁重味,覺得可以再好啲。食
食完之後先知係某大集團嘅新品牌,之後諗返就明白點解佢哋嘅服務會咁,大家可以留意下。