2016-11-13
ok but今天晚上, 我帶從新加坡來的朋友到銅鑼灣景隆街翠華晚飯, 但被你們的一個男侍應駡, 他的名字我看不清楚, 只看到中間是"少", 好像是姓鄭,但我不sure. 而我當場已跟經理反映了.事情的發生是, 當我們開始點菜, 他立即表示不耐煩, 不斷問我們點好未, 我們就說未, 他很不滿意. 然後我們跟他說, 素炒飯不要蒜及蔥, 他立即說"炒飯唔會落蒜, 點走呀, 咁你仲落唔落單呀, 跟住我們繼續落單, 佢又話你地仲有冇呀, 我話有, 順便問佢一句: 你趕住收工呀, 佢立即開始駡我們, 話"我唔係淨係做你一張ORDER, 我仲有好多野要做架, 我一早同你地講左睇清楚先落單. 翠華的服務差我都聽過, 朋友在尖東食飯, 坐下時還未執枱, 就請侍應執枱, 那侍應就回答 : 而家好忙呀, 有好多野做呀! 然後朋友就立即走, 但都沒人理會.
題外話/補充資料: