2024-09-22 0 瀏覽
燈籠滷味 (朗豪坊)今日去咗朗豪坊食台灣嘢 呢度有個二人餐二百幾蚊唔算太貴 仲有得加少少錢升級小食同加甜品 個餐包咗兩個主食 我哋叫咗一個麵一個飯滷味「台灣至尊」 配 自選麵揀配QQ刀削麵要+$4 但我鍾意佢夠煙韌 湯底有少少藥材味 而個麵配咗勁多材料包括有雞翅膀、黑輪條、凍豆腐、鳥蛋、大豆皮、空心菜(通菜)鐵路熱炸大排骨便當 本身上枱見到個排骨好似好厚粉 但係食落都幾香口酥脆好味 鹹鹹地又幾好餸飯啖啖肉鹽酥雞配山葵醬 伴脆炸粗薯條 新鮮炸起冇得輸 鹽酥雞外皮香脆食落仲有肉汁個餐會跟兩杯特飲 我哋揀咗蜂蜜荔枝紅茶同埋蜜桃蘆薈氣泡水 如果可以加錢配珍珠就更加啱我口味另外跟餐+$22蚊可以配甜品芋芋冰奇脆 我哋揀咗跟香芋雪糕 呢碗甜品裏面仲有芋泥 地瓜丸 黑糖珍珠 紅豆同埋脆脆 個份量唔算大 啱曬想咩都試少少嘅小鳥胃
燈籠滷味 (朗豪坊)

個餐包咗兩個主食 我哋叫咗一個麵一個飯

滷味「台灣至尊」 配 自選麵