2023-01-29
今日嚟到朗豪坊諗咗好耐食乜嘢,最後揀咗Lab10店舖嘅裝修同食開嘅韓燒好唔同,充滿未來嘅科技咁,好新奇好有趣!今次揀咗佢嘅supreme set,成為$298 ,呢個價錢、呢個位置,簡直超值!主力推介佢嘅牛五花牛五花嘅上菜方式好靚,將一片片牛肉完整咁鋪喺圓碟上,上面灑滿左韓式雪梨汁,甜甜嘅醬汁經過火炙之後,焦糖化令到牛肉嘅味道更上一層樓!首爾牛肋條牛肋條非常有咀勁,啖啖肉汁汁令人回味無窮!令我諗起喺首爾嘅日子!厚切牛舌牛舌非常彈牙、充滿牛肉嘅香味鵪鶉蛋紫菜飯唔同燒肉店,而家都會主打佢哋嘅醬汁撈飯,我覺得呢一間好有特色,用上左原隻鵪鶉蛋、流心嘅蛋黃撈落去飯度,加埋豉油,極之可口!最後最後,呢度嘅飲品都係即叫即製、我哋嗌咗佢嘅士多啤梨梳打酸酸甜甜嘅氣泡水,真係非常開胃!——————為食分界線——————📍 LAB10 (旺角)旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓26號舖推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)人均消費: $300
諗咗好耐食乜嘢,最後揀咗Lab10
主力推介佢嘅
牛五花
首爾牛肋條
厚切牛舌
牛舌非常彈牙、充滿牛肉嘅香味
鵪鶉蛋紫菜飯
最後最後,呢度嘅飲品都係即叫即製、我哋嗌咗佢嘅士多啤梨梳打
酸酸甜甜嘅氣泡水,真係非常開胃!
——————為食分界線——————
📍 LAB10 (旺角)
旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓26號舖
推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
人均消費: $300