2019-07-26 281 瀏覽
今次介紹既係另類行完書展既美食推介🤭 去完會展行展覽 不妨考慮下行去係會展隔離既灣仔碼頭食飯 呢間居酒屋座位對住個海 環境好靚好舒服😌係咁舒服既環境底下 我地係店員推介之下試左杯十四代sake 呢杯雖然有14度 不過好易入口 同串燒一齊食好正😋前菜我地先叫左日本直送脆海蜇 鮟鱇魚肝同鹽焗銀杏 海蜇配上青瓜 口感好脆好開胃😋 魚肝處理得宜 一d都唔腥 口感綿密 又係好岩送酒😂 鹽焗銀杏已經去左一半殻 食落好方便👍🏻居酒屋當然離不開燒物啦 樣樣都好吸引 所以我地點左都幾多🤭 試左北海道元貝 厚燒牛舌 手打鮮墨魚捧 燒豚肉生菜 燒日本甜薯同明太子手羽先🤤 元貝非常大粒 燒到岩岩好 食落好多汁好滿足👅 牛舌同樣超級出色 厚燒口感更實在 唔會好韌 好入味👍🏻 鮮墨魚捧好香香茅味 手打食落零捨唔同 加埋粟米口感更佳😋 燒豚肉生菜既配搭又係好正 生菜既爽脆同豚肉好夾 又中和到豚肉既油脂😆 甜薯都係串燒必點既一樣 明太子手羽先係新出既 雞翼內有好多明太子 啖啖肉好美味😋食埋串燒最後我地就試左新推出既極上鰻魚飯😍 原條鰻魚永遠都係最震撼最吸引嘅🤤 鰻魚燒得好香 肉厚而嫩 加埋蛋絲同鰻魚汁 無得彈啦🌟

清酒

日本直送脆海蜇