2024-10-24 266 瀏覽
三月尾,四月頭既公眾假期,唔知大家去左邊度覓食呢?話俾我地知你係外遊、北上定係留港?懶惰二人組見到新聞有報導西貢假日既情況。一於就入去走返轉啦!我地差不多一年前都響假日時黎過西貢,海旁人流確實係比起一年前少左。咁我地就搵間海邊既餐廳黎chill下,望下海,食下野啦!《小龜和牛漢堡》 $198和牛漢堡扒十分juicy ,每一口都係肉汁黎架!食既時侯要小心呀!《炭燒美國頂級扒西冷》 $338牛扒烤出黎質感唔錯,味道就正常發揮啦!《香草燒法國春雞配黑松露牛油》 $218燒雞製作需時,不過上枱就新鮮熱辣,用黑松露牛油搽在鋪滿香料既外皮上,香口惹味。而雞肉都算幾嫩滑。《辣肉腸薄餅》 $178薄餅既芝士有拉絲架!味道都唔錯。不過個餅低就烘都唔夠脆喇。《香蒜薯條配黑松露蛋黃醬》 $78黑松露蛋黃醬香濃,薯條炸得香脆。《Turtle 生啤》 $75 /《Hoegaarden 生啤》 $78望住個海,梗係飲返杯冰凍生啤至夠chill啦!🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟整體 食物味道唔錯,而且上桌都係熱辣辣。環境有室內同室外坐位,去西貢咁chill既地方,天氣又涼涼地,就座室外啦。今次我地一行多

《小龜和牛漢堡》 $198
和牛漢堡扒十分juicy ,每一口都係肉汁黎架!
食既時侯要小心呀!

《炭燒美國頂級扒西冷》 $338
牛扒烤出黎質感唔錯,味道就正常發揮啦!

《香草燒法國春雞配黑松露牛油》 $218

《辣肉腸薄餅》 $178
薄餅既芝士有拉絲架!味道都唔錯。不過個餅低就烘都唔夠脆喇。

《香蒜薯條配黑松露蛋黃醬》 $78
黑松露蛋黃醬香濃,薯條炸得香脆。

望住個海,梗係飲返杯冰凍生啤至夠chill啦!

🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
整體
食物味道唔錯,而且上桌都係熱辣辣。
環境有室內同室外坐位,去西貢咁chill既地方,天氣又涼涼地,就座室外啦。今次我地一行多人,坐到室外梳化位,唔錯!
服務十分熱情有禮,而且十分helpful。

Rating:
懶惰鼠😻😻😻+0.5
懶惰虎 🤩🤩🤩

📍Turtle by the Sea
西貢惠民道1號海濱公園
💰人均消費:$260
⏰營業時間 : 12:00pm-22:00pm

#懶惰在香港 #lazifooday #香港 #西貢餐廳 #西貢美食 #hkfoodie #hkfood #hkrestaurant #hkfoodblogger #hongkongfoodie #假日西貢  #海旁餐廳 #hkseaviewrestaurant #西貢海旁 #香港好去處  #香港打卡 #打卡餐廳 #留港消費