2024-03-12
台灣最出名一係離唔開食… 種類特別多,價錢平到貴都好食同出色,地攤到高級餐廳都有唔少,所以有好多台灣餐廳都嚟香港開餐廳…今次都係揀返地點一流,在鬧市位置既銅鑼灣,仲有埋華麗既裝修加無敵大海景👍🏻👍🏻✅招牌牛肉配台灣寬粉絲牛係用牛展,好腍淋,好有口感,湯底濃,牛味好重,台灣寬粉絲,煙煙韌韌,好滑身✅ 招牌魯肉飯魯肉飯入面既豬肉肥瘦都有,好平均,將飯撈埋醬汁一齊食,每粒飯都有汁、入哂味☺️☺️仲有半隻滷水蛋✅ 三色鹽酥雞(柚子,松露,水牛城)每一件雞都大大舊,新鮮炸出嚟,熱辣辣,外脆內軟,柚子感覺清新,松露重口味,水牛城就惹味,3 個味道各有特色✅芋泥3Q拿破崙一向鐘情芋泥既我一於試吓呢個,芋泥夾埋麻薯,仲有鹹鹹地嘅肉鬆,好有層次感,仲有最外面既拿破崙在最上面,咬落去脆卜卜,成個口感都幾特別☺️☺️
✅招牌牛肉配台灣寬粉絲
✅ 招牌魯肉飯
✅ 三色鹽酥雞(柚子,松露,水牛城)
✅芋泥3Q拿破崙