2023-08-22
Vista餐廳喺尖沙咀,有維港全景,真係一個好正嘅食飯地方。佢嘅落地玻璃係專為觀賞維港而設計,提供咗絕佳嘅視野。多數嘅二人枱都係望住個維港😍你可以一覽無遺地睇到維港兩岸嘅高樓大廈如果日落時分黎應該仲正,可以見到夕陽從天際線緩緩沉下,把整個維港染成金黃色,景色更加浪漫壯觀今次試咗佢哋嘅Summer Brunch每人都有個海鮮拼盤包括龍蝦、大蝦、青口同蜆。每一款海鮮都新鮮美味,質量一流。龍蝦肉質鮮嫩,同埋食落都好鮮甜大蝦真係好大😆鮮甜多汁青口同蜆都一樣唔錯。Buffet區都算有好多選擇前菜沙律、各樣cheese, Parma ham都有仲有麵包生果pizza應有盡有佢哋嘅現場煮食區有更多選擇包括羊架同芝士pasta羊架煮得啱啱好,肉質鮮嫩多汁,再加上薄荷醬,真係好好味Cheese pasta就creamy,加埋少少bacon好香口另外,佢哋嘅蕃茄龍蝦湯都唔錯唔係傑身嗰隻,但我自己就比較鍾意最後仲有個甜品Platter估唔到呢度嘅甜品都一樣好食Raspberry cake酸酸甜甜Chocolate mousse好順滑,又唔會太甜,可可味好出Crème brûlée面頭啲焦糖脆脆,入口crea
佢嘅落地玻璃係專為觀賞維港而設計,提供咗絕佳嘅視野。
今次試咗佢哋嘅Summer Brunch
每人都有個海鮮拼盤
包括龍蝦、大蝦、青口同蜆。
每一款海鮮都新鮮美味,質量一流。
龍蝦肉質鮮嫩,同埋食落都好鮮甜
大蝦真係好大😆鮮甜多汁
青口同蜆都一樣唔錯。
Buffet區都算有好多選擇
前菜沙律、各樣cheese, Parma ham都有
仲有麵包生果pizza應有盡有
佢哋嘅現場煮食區有更多選擇
包括羊架同芝士pasta
羊架煮得啱啱好,肉質鮮嫩多汁,再加上薄荷醬
,真係好好味
另外,佢哋嘅蕃茄龍蝦湯都唔錯
唔係傑身嗰隻,但我自己就比較鍾意
最後仲有個甜品Platter
估唔到呢度嘅甜品都一樣好食
Raspberry cake酸酸甜甜
Crème brûlée面頭啲焦糖脆脆,入口creamy好食
Lemon tart都不錯
總括嚟講,呢度嘅景色非常好, weekend同朋友嚟食個brunch吹吓水飲下酒睇吓風景都係唔錯嘅選擇