2010-10-23 174 瀏覽
識食美女對我太好啦,見我就黎生日請我黎呢度食飯。其實我等左呢餐都好耐,咁呢日我地幾個一齊食lunch。最意外既係呢度既lunch只係58-68蚊到,而且食一個餐有1個stamp。滿8個送1個lunch,真係幾抵架。黑糖包個味道幾得意,個包食落甜甜地。同平時食開既麵包有唔同,而佢地係跟cream搽個包。個味道有小小似牛油,但又唔會感到太肥臟,真係幾好食。田園沙律跟餐既,菜好新鮮。可以當作開餐既前菜。餐湯都係2星期前既事,已經唔記得係咩湯。但我記得個忌廉味好重,飲落有creamy既感覺。牛肉漢堡包呢個係識食美女叫既,見到薯條我地應該點呀?緊係食條先啦,葛條真係好夠薯味。而且係好脆口,真係好耐無食過呢薯條啦。而個牛肉就好juicy,一都唔dry既。而且配料都幾多,真係幾抵食架。此外,個包真係好鬆軟,無hard rock既感覺。龍柳意粉呢個係識食俊男叫既,雖然呢間餐廳唔係專於意粉。個扁意粉都做到彈牙既感覺,都算交足功課啦。而個龍柳就煎得幾香,有香料醃過,食落無咁單調。整體上都唔錯,share黎食都係唔錯既選擇。豬仔骨配雞味飯呢個就我叫既,豬仔骨係整得幾好食。唔會乾柴烈火,係燒得
送1個lunch,真係幾抵架。

田園沙律
跟餐既,菜好新鮮。可以當作開餐既前菜。

覺。

牛肉漢堡包

牛肉漢堡

龍柳意粉
上都唔錯,share黎食都係唔錯既選擇。
龍柳扁意粉

豬仔骨配雞味飯
呢個就我叫既,豬仔骨係整得幾好食。唔會乾柴烈火,係燒
得好既。食落好juicy,同唔會太韌。呢個係佢既可取之處,而且我地食幾舊就
好啦。
但我覺得個雞味飯就無乜特別,如果可以改做炸薯條就更好啦。

芝士雞扒
又算係交到功課既,個炸雞扒面頭舖上芝士。有種雙重口感。個炸雞
扒既肉質嫩滑,無鞋口既感覺。
芝士雞扒配雞味飯

到最後一個環節,就係享用甜品啦。

Chocolate Thunder
呢個係好多openricer都推介既甜品,我地又點可能錯過呀。
話說當我地見到個甜品,大家都口水長流。因為個outlook真係幾吸引,凍冰冰既雪
糕配上暖心朱古力蛋糕,無可能唔好食既。個朱古力味好重,食落個感覺真係甜到
漏。仲有,面頭個層係忌廉黎架。要三樣撈埋一齊先好食。

cheese cake
呢個係漏單既,點解我地會咁估。因為我地要朱古力醬配
蛋糕,但佢地俾左草莓醬。明顯係漏單得黎補錯鑊啦,個cheese cake都幾好食
,入口都唔算太甜。最後,用後上既朱古力撈埋食先好食。當然,佢肯定無
Chocolate Thunder咁出位。

cheese cake

呢餐要多謝識食美女同俊男,真係滿載而歸。其實,食物真係好食,而且唔算太
貴。實有下次既,不過要改善漏單既問題。好彩,呢次係假日漏單。如果係平日
既話,實在會得罪個客都唔奇。希望佢地可以留意一下。
2010-10-09
牛肉漢堡