2018-10-05 558 瀏覽
我係一個pacake控,之前喺日本已經食過幸福Pancake😆當時係驚喜十足🙈🙈所以當知道佢喺香港開分店,就覺得要嚟一嚟朝聖!我預咗星期六日就會超超....多人😂所以我同我朋友選擇咗平日嚟朝聖!但喺發現都係好多好多人😂🤷🏻‍♀️最後我哋都排咗差不多2個鐘先排到入去食😅咁價錢其實都唔貴,原味幸福Pancake都係$108,免加一!就算要多杯飲品都係on top加$28/$38,唔係貴!好可惜排到我,抹茶味Pancake已經售罄😭原來佢日售50份咋,如果想食𠵱款,建議朝早嚟😆我哋叫左一份原味幸福Pancake(我通常一定叫原味試下最original嘅味道😂),之後再加個朱古力香蕉Pancake,我哋仲各自叫咗杯咖啡飲🙈咁waiter都會詢問飲品係即上定後上,最後waiter建議Pancake一到,佢哋自動準備飲品送上,頗為貼心👍🏻同店內有啲員工係日本人,所以都有種置身日本幸福Pancake嘅感覺😂1.幸福Pancake!!我哋再加咗球雪糕!雪糕好食,但我覺得獨立食會好食啲😂Pancake鬆軟,食落充滿蛋香,加上佢每件都即叫即製,新鮮上枱,一個字”正”!😋配上佢主打嘅蜂蜜牛油同糖漿😋😋😋咋一聲

1.幸福Pancake!!
我哋再加咗球雪糕!雪糕好食,但我覺得獨立食會好食啲😂Pancake鬆軟,食落充滿蛋香,加上佢每件都即叫即製,新鮮上枱,一個字”正”!😋配上佢主打嘅蜂蜜牛油同糖漿😋😋😋咋一聲就俾我哋清哂!不枉我哋排咗咁耐!😎
幸福Pancake

2. 朱古力香蕉Pancake
從來我一直覺得朱古力同香蕉🍌係好夾!一啲都唔覺有違和感!佢個朱古力醬唔甜,有濃厚朱古力味😚啲cream仲要好滑!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻不過個人更喜歡原味嘅蜂蜜牛油,覺得味道特別啲!
朱古力香蕉Pancake

3. Latte牛奶咖啡
拉花做得唔錯!奶味重,啱哂我鍾意奶味夠😆不過食哂Pancake,再飲就好飽,建議大家可以飲下茶😅

Latte
幸福Pancake