2021-03-17
📌 Cookie Vission~大坑一場嚟到大坑就即刻諗住試呢間曲奇😍由網店轉成實體店 人流不斷小店以綠白色為主色 環境悠閒輕鬆🌿主要有一個大櫥窗放哂所有曲奇🍪旁邊仲有一個工場 可以睇到曲奇製作過程有好多創新口味 例如葡撻曲奇、焦糖酥皮曲奇🤤每日都有唔同口味 詳情可留意佢哋IG Story!亦有Carrot Cake同Apple Pie🍎除咗曲奇仲有唔少飲品 肥仔奶昔亦有嗰日大概下晝三點去到 已經賣剩三種口味🥲好想食嘅葡撻曲奇同抹茶流心曲奇都冇晒🥺口味唔算話好多 而且都要$40-50 一塊塊塊都有手掌咁大 食落超邪惡😈每日售完即止 建議大家早啲去先食到想要嘅味店內有四個坐位同少少企位 可供堂食~1️⃣ 𝗧𝗿𝗶𝗽𝗹𝗲 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 $𝟰𝟬 (𝟳/𝟭𝟬)店員有幫手reheat 所以外邊仲係脆脆地拎落手好重 幾大塊🍪質感外脆內軟 好鍾意嗰邊有脆口嘅感覺😍而且朱古力都係半融狀態 少少流心入邊有白朱古力、黑朱古力同棉花糖🍫內饀都幾濕潤煙韌 甜度偏高 口味同美式曲奇相若 兩個人share覺得少膩 不過好啱鍾意食甜嘅曲奇控😂2️⃣ 𝗛𝗼𝗺𝗲𝗺𝗮𝗱𝗲 𝗟𝗲𝗺𝗼𝗻𝗮𝗱𝗲 $𝟯𝟱 (𝟱/𝟭𝟬)嗰日去到 剩
一場嚟到大坑就即刻諗住試呢間曲奇😍
由網店轉成實體店 人流不斷
小店以綠白色為主色 環境悠閒輕鬆🌿
主要有一個大櫥窗放哂所有曲奇🍪
旁邊仲有一個工場 可以睇到曲奇製作過程
有好多創新口味 例如葡撻曲奇、焦糖酥皮曲奇🤤
每日都有唔同口味 詳情可留意佢哋IG Story!
亦有Carrot Cake同Apple Pie🍎
除咗曲奇仲有唔少飲品 肥仔奶昔亦有
嗰日大概下晝三點去到 已經賣剩三種口味🥲
好想食嘅葡撻曲奇同抹茶流心曲奇都冇晒🥺
口味唔算話好多 而且都要$40-50 一塊
塊塊都有手掌咁大 食落超邪惡😈
每日售完即止 建議大家早啲去先食到想要嘅味
店內有四個坐位同少少企位 可供堂食~
店員有幫手reheat 所以外邊仲係脆脆地
拎落手好重 幾大塊🍪
質感外脆內軟 好鍾意嗰邊有脆口嘅感覺😍
而且朱古力都係半融狀態 少少流心
入邊有白朱古力、黑朱古力同棉花糖🍫
內饀都幾濕潤煙韌 甜度偏高
口味同美式曲奇相若 兩個人share覺得少膩
不過好啱鍾意食甜嘅曲奇控😂
嗰日去到 剩返呢款有得買
想買肥仔奶昔都唔得😢諗住呢款都唔會伏
但係一飲落去覺得太酸加太甜 成個人震咗一震
配上曲奇亦不太能解膩 質素略為失望
💡整體嚟講 又有一曲奇實體店適合曲奇控🍪
全部都大大塊好足料 覺得比起Cookie DPT個質感略勝👅
微脆嘅質感我很喜歡 但係都係偏膩
環境服務🥂: 7/10
推薦指數👍🏻: 7/10
🍴: Cookie Vission
📍: 大坑浣紗街6號全興樓地舖
🔍: 08:30-21:00 (if not yet sold out)
☟︎ 同地區餐廳
#hkhungryfoodie大坑