2017-06-25
上星期六因落大雨試唔到呢間Day and Nite Master Kama嘅龍蝦包,今日終於可以得嘗所願😁相信同係因為限時制度原因(又係要90分鐘内完成進餐),只係早大半個鐘訂枱都訂到,嚟到亦只係經樓下接待員通傳一聲已經可以上一樓入坐因為行咗成幾個鍾頭街又熱又渴,同侍應哥哥要求先來兩杯凍水,佢好合作好快即上而且重係冰水,非常難得👍跟住先點咗兩杯飲品,分別係朋友飲嘅Peach Moijto同埋我飲嘅Peach & Lychee Tea,Peach & Lychee Tea好大杯好抵飲,lychee味出過peach味,可能太多冰,飲到一半已經連lychee味都冇埋,有改善空間,而朋友就話佢果杯Peach Moijto好好飲主菜叫咗必點嘅Lobster Roll(龍蝦包),Tiger Prawn Linguine (鮮茄虎蝦扁意粉),再加個小食Lobster Chawan-Mushi(龍蝦茶碗蒸)上菜速度好快(相信又係限時進饍關係),首先Tiger Prawn Linguine先上,扁意粉煮得軟硬適中,個sauce亦都真係加咗鮮茄煮出嚟,以$138呢個價錢有5隻虎蝦已經交足料,而且虎蝦爽口彈
上菜速度好快(相信又係限時進饍關係),首先Tiger Prawn Linguine先上,扁意粉煮得軟硬適中,個sauce亦都真係加咗鮮茄煮出嚟,以$138呢個價錢有5隻虎蝦已經交足料,而且虎蝦爽口彈牙,值得一試👍
食緊意粉期間,主角龍蝦包同埋小食龍蝦茶碗蒸都已經上晒枱,期待已久嘅龍蝦包真係好似傳聞中講嘅好食,一舊舊嘅龍蝦肉好彈牙好好味,配上表面微微焗得香脆嘅甜餐包簡值係絕配,伴碟嘅薯條略嫌乾身,但當中加咗幾條蕃薯條就好甜好味道,伴碟重有菜沙律,但因為唔喜歡食菜沙律所以冇試味,總括嚟講龍蝦包一定要食😋😋,唯一值得挑剔係略嫌龍蝦肉唔夠,只係麵包面頭有一浸龍蝦肉,大約6舊,麵包下半截已經食唔到龍蝦,希望下次再食會有奇蹟出現😅
小食龍蝦茶碗蒸其實就係日式蒸蛋加咗一舊仔龍蝦肉,雖然好食但冇乜特別,下次可以試第二樣小吃
餐廳環境類似狹長L型,但整齊乾淨;而服務方面本來我係可以俾4分,但因為臨尾(用膳時間只係75分鐘)服務員走嚟同我哋講我哋用膳時間差唔多夠鐘,要交枱因為外面有好多人等緊,希望餐廳可以稍作改善,唔好因為有其他客人等位而提早咁多叫客人走,食物質素好重要,但服務質素同樣重要,咁先可以留得住客人