餐廳: 御泰坊-泰越菜
資訊:

2010-11-21 58 瀏覽
睇左好多關於這間餐廳的食評 大致上都係有好的評價一早已經諗定會點那些菜色如下 : 明爐烏頭 豬頸肉 干葱炸釀豆腐 咖哩牛筋腩馬拉盞通菜 豬肉生菜包1. 明爐烏頭 都幾大條 配料好多 唔錯 跟埋黎既湯 味道噥左少少 都OK魚味算係有 但係比較腥 唔算太新鮮 但整體可接受2. 豬頸肉 比較干身 但仲有肉汁的 味道唔算噥 但冇香味 仍可接受3. 干葱炸釀豆腐完全失敗之作 佢所釀的東西 我實在食唔出是甚麼 而且非常硬 豆腐亦非常普通 冇豆味4. 咖哩牛筋腩 好食 牛腩好LUM 有牛味 咖哩味都OK..........不過.....食食下 個感覺咁熟悉既 原來同係快餐店既咖哩牛腩肉質同味道都係一樣 唔知係而定快餐店做得出色 定係呢間鋪........5. 馬拉盞通菜其實馬拉盞係咩味 如果第一次係呢間餐廳試馬拉盞 你一定搵唔到答案6.豬肉生菜包 好食 豬肉夠干身得黎仲有肉汁 因為係用黎包生菜 豬肉如果唔夠平身就好油 但太干身又會變得冇肉汁 但這餐廳能做到干身得黎仍有肉汁 唔錯 生菜都OK新鮮 仲好脆 服務方面 侍應態度唔錯 有禮物的 不過 可能呢間餐廳實在太多人黎食我地被安排坐在最入既街景位 地方
睇左好多關於這間餐廳的食評 大致上都係有好的評價

3. 干葱炸釀豆腐

4. 咖哩牛筋腩

5. 馬拉盞通菜

6.豬肉生菜包

我地被安排坐在最入既街景位 地方唔錯 因為自己一角 環境幾好
但正正因為自成一角 每當想搵侍應的時候 都係冇人既
而且我叫左埋單後 仲係等緊侍應拎單黎既時候 另一名侍應已替我們收枱
我完全明白係因為仲有太多人等緊位 但係 呢到唔係街邊大排檔 我單都未埋 就黎汁野 感覺唔得囉

整體黎講 這餐廳環境唔錯 價錢算合理 有小小偏貴 不過可接受 服務亦可以
但 重點既食物質素 只是一般 唔會令我專程去試 試過一次就夠
豬頸肉
咖哩牛根腩