2023-02-10
一直聽好多人分享,今次終於試到(好似已經冇想像中咁難book),預先話係慶祝,仲會有個朱古力牌喺甜品到2人,叫左個$1098 Afternoon Tea Set。因為揸車就冇機會有香檳嗰個set。一開頭會上咗茶先,好飲,2人可選2款之後就有三文治,四款唔同口味,各有千秋。配搭得好好,麵包仲好濕潤,唔會食到口乾。我同友人分別鍾意嘅口味都唔同,估唔到三文治都可以咁有質素之後會上湯,係松露湯,好香好細緻,份量啱啱好之後果2款酥就一般。到重頭戲,甜點架出場,上面4款甜品。紅絲絨、芋頭塔、泡芙較為好味。唔會太甜,啱啱好。另外,Scones 都ok,但未去到好好食。食到咁上下,其實已經飽。呢個時候會有架甜品車推過嚟,有四款甜品可選擇。因為每樣都想試,就order咗各一就算飽,都覺得栗子蛋糕好食,仲有個signature拿破崙都好食。朱古力同莓塔就冇咩特別,可唔食。最後仲會有一盆朱古力上。大家都食唔落。但係都食咗一兩款,發現原來係錯誤,好膩,又冇乜特別。總括來說,份量完全夠,味道好,食得出製作有heart。職員服務好。環境相對冇想像咁靚,器皿亦唔係好靚,有啲碟好普通,始終開喺Rosewood ,會有
之後會上湯,係松露湯,好香好細緻,份量啱啱好
之後果2款酥就一般。
另外,Scones 都ok,但未去到好好食。
因為每樣都想試,就order咗各一
總括來說,份量完全夠,味道好,食得出製作有heart。職員服務好。環境相對冇想像咁靚,器皿亦唔係好靚,有啲碟好普通,始終開喺Rosewood ,會有期望。所以如果女仔重視打卡就未必,但係真心欣賞佢嘅食物質素。會再帶家人嚟食!