2022-01-05 978 瀏覽
今次經過大館附近,終於有機會試下百聞不如一見的Bakehouse啦!~期待左好耐既酸種蛋撻啦💞Bakehouse兩間分店都要排隊,不過今次我都係排10分鐘左右就到我地,而且中環店冇堂食,留意翻💟 Sourdough Egg Tart $13 (8.5/10)我一口氣買咗三個啦,我會形容翻屋企叮下好d🤙🏻唔係話佢唔好食,但係因為食嗰陣可能擺display都一段時間,所以嗰陣一開頭食唔係好決定特別。但係拎翻屋企叮熱之後又真係好味好多~底層唔會話好腍冇咩嚼勁,蛋漿都唔會話過甜 😍 💟 Tropezienne $38 (6/10)反而呢個包我就覺得麻麻,Cream好甜,配埋上面粒粒砂糖粒,真係超級甜。而且食到最後,d cream會飆曬出黎,搞唔掂(可能呢個口味唔啱我。💟 Mont Blanc Pandoro $38 (8/10)呢個都幾令我驚喜,因為首先呢個係聖誕ver,我嗰陣真係隨心揀都唔知係聖誕先出,好開心。其次,呢個栗子蓉真係非常足料,基本上除左巧克力皮同外皮都係栗子蓉,但係呢個巧克力配栗子蓉口感多重得黎唔會太甜😋不過雖然好味,但係價錢同地點會令我卻步。如果經過又唔多人排會買,但係再特登

💟 Tropezienne $38 (6/10)

不過雖然好味,但係價錢同地點會令我卻步。如果經過又唔多人排會買,但係再特登就可能等熱潮過左先啦~