2015-04-14 3609 瀏覽
期待期待又期待,12月book 4月先有得食。今次食完又要即刻book定下次 9月再嚟。Book呢間嘢前唔洗夾定人架,只要一出聲,萬千對手都高舉,唔洗驚凑唔夠人 。首先佢嘅好處係每枱都有間房仔,大家可以好free。一開始時有friend話,間房隔音好渣喎,隔離好噪。。。唉!洗乜驚,我地去到邊都係最噪果枱,人地咪仲驚?!開飯喇!!第一味。。。我唔食,因為係乳鴿,評唔到 第二味。。估都估唔到係炒飯lei! 因為有小朋友,先上D平易近人及老少咸宜嘅硬嘢頂下肚先!炒到d飯粒粒分明經已唔簡單,仲唔油果下令人食落感覺好健康呢!跟住係好鬼馬嘅釀油條。呢個好特別,要即食(我地嘅指標係3秒內即食)。我地連食野都要達標,果然係一班好出色嘅銀行員工   。。唔知係邊間呢?!再落係我嘅至愛。。美國桶蠔。蜜糖甜、桂花香、桶蠔肥,配搭絕。全晚票選(其實得我自己落票;P ) 第三名!飲湯喇!第二名(又係得我落票;P) 係湯,睇下d湯渣就知份量足,個湯清甜到呢。。。呢個肺湯暫時係我飲過至巧味嘅!跟住果兩味唔想講,鵝掌無食,無得講。但d friend 就讚口不絕,咁應該係好味嘅。 條魚就errrrr, 蒸耐咗囉,

開飯喇!!
第一味。。。我唔食,因為係乳鴿,評唔到
蚌仁花枝乳鴿甫
生炒臘味糯米钣
 。。唔知係邊間呢?!
百花西汁釀油條
糖桂花餞美國桶蠔
杏汁菜膽炖豬肺
跟住果兩味唔想講,鵝掌無食,無得講。但d friend 就讚口不絕,咁應該係好味嘅。 條魚就errrrr, 蒸耐咗囉,唔知係咪養魚所以無魚嘅鮮味,但唔係專門食海鮮嘅地方,蒸魚一般都係呢個水準,所以我唔太失望。
花菇生扣鵝掌
蒸魚
登燈done櫈!!!票選第一,我投呢碟蝦!我唔建議剝殼食,成隻連殼食(蝦頭除外) 先有意思。呢個真係不得了,估唔到陳皮可以配蝦,又脆又香,陳皮嘅香從喉嚨入,鼻孔出。。。(今次失約嘅朋友,你地走寶喇!)
椒鹽陳皮中蝦
上雞喇!須然已經好飽,但見到反光嘅雞皮,不得不上一件。呢個算係普通得嚟又不失水準的一道菜,算ok嫁!
脆皮炸子雞
麵、飯(經已食咗)、甜品等standard 一定有啦,都係好好味!!
蝦子伊麵
湯圓
全晚最失敗係個friend 帶得一支紅酒,十幾人分一支酒緊係唔夠啦!唯有現場叫一支開啦,失敗中之失敗,完全要俾零分。大家記住酒係要多幾支傍身先得嫁!
2015-04-02
生炒臘味糯米钣