2012-03-25 15 瀏覽
剛剛試了這間食店, 都覺得不錯, 由其是適合一夥人食晚飯, 而且環境都不錯。人不是太多, 所以環境不噪雜。當晚點了:1) 例牌燉湯 - 幾足料同濃郁, 湯榨足令到個湯好清香及不膩2) 金牌脆皮雞 (半隻) - 皮薄香脆, 如果雞肉再滑一點會更好3) 鴛鴦黑豚肉 - 兩種煮法, 第一種係生炒排骨方式, 另一種係用黑醋做的, 自問會喜歡黑醋豚肉多少少4) 海鮮雜菜煲 - 好多料, 湯好清香, 越簡單的餸就越難做得好5) 蒜蝦蒸糯米飯 - 本來係OK的, 但糯米飯太熱令到飯比較濕, 要等一等米收水後才比較好食, 蒜蝦就一般, 蝦肉未夠爽口及新鮮, 蒜蓉可以再多少少就好!6) 甜品選擇: 紅豆奶凍 及 萬壽果糖水 (熱)

當晚點了:

6) 甜品選擇: 紅豆奶凍 及 萬壽果糖水 (熱)
2012-03-24