2018-08-16 38 瀏覽
今日去咗銅鑼灣掃街~ 其實係因為唔想食中午!所以就周圍搵嘢食~ 喺渣甸街,呢排突然多咗幾間手作珍珠奶茶/奶既店,搞到好多人排隊,車都行唔到 我就湊熱鬧,見幸福堂少啲人排隊,所以就試吓我叫咗黑糖珍珠奶茶,超有期待,因為之前已經上網見過有人狂講幸福堂!佢好特別,旁邊有得抽籤!自己抽到啲乜嘢就過隔離拎簽~全程都係自助!我第一次係拎錯咗簽嘅 不過都好,有上吉,我估大部份都係吉簽🤣🤣 等咗大概20分鐘左右,就已經有得拎喇!當然係先打卡✌🏻 影咗20幾張寫真,我就終於決心飲😂😂 攪勻左之後第一啖嘅感覺係有啲失落 其實唔係話唔好飲,奶茶味都唔錯,係奶淡左少少~ 黑糖珍珠都好彈牙,甜味十足!但係就可能預期佢有特別之處,所以一飲之下,覺得冇乜特別,有少少失落感!同普通嘅珍珠奶茶冇乜分別~ 冇乜特別驚喜嘅感覺,但係並唔難飲,我就覺得唔值排咁耐去買一杯黎飲,但係係值得一試
我就湊熱鬧,見幸福堂少啲人排隊,所以就試吓

外賣自取