2022-08-02 380 瀏覽
喺酸菜魚群組見到有人介紹,一早已經關注咗呢間餐廳。有一次準備Walk in去食,職員表示要訂位先得,以為好full la 。唯有另擇日子去食,最終book左7月10日夜晚去食,當晚堂食人數唔多,亦唔見有人黎walk in,但我地入座前都係會問有冇book位,話已經full左(定係我聽錯??)但白飯好早就已經話冇晒,感覺酸菜魚要配飯先好食叫咗份加大版既酸菜魚,唔夠熱,可以用暖暖地黎形容。(唔知關唔關壞爐事,我地叫完餸菜後,職員就問有冇嘢加,因為爐頭壞左,但係🤔又會煮到既) 酸菜魚入面既寛粉好厚,好似有啲唔熟既感覺。左邊既蘆荀,啲鹽好似唔洗錢,鹹到不得了。叫做唔錯既係右邊既椒鹽鮮魷,夠哂香口。再叫左份冰震咕嚕肉,啲咕嚕肉太淋,一啲都唔香脆,好似放左好耐咁,或者可以比啲冰浸淋,個餸一拎上黎,啲冰已經溶溶地了。整體感覺不好,可能見好多人話好食,又要book位先有得食咁,所以期待太高!?本人就唔會有下次,亦都唔推薦。以上純個人意見,不喜勿插,謝謝。
喺酸菜魚群組見到有人介紹,
一早已經關注咗呢間餐廳。
有一次準備Walk in去食,
職員表示要訂位先得,以為好full la 。
唯有另擇日子去食,最終book左7月10日夜晚去食,
(定係我聽錯??)
但白飯好早就已經話冇晒,感覺酸菜魚要配飯先好食

加大版酸菜魚

酸菜魚入面既寛粉好厚,好似有啲唔熟既感覺。

左邊既蘆荀,啲鹽好似唔洗錢,鹹到不得了。
叫做唔錯既係右邊既椒鹽鮮魷,夠哂香口。

冰震咕嚕肉

本人就唔會有下次,亦都唔推薦。
以上純個人意見,不喜勿插,謝謝。

2022-07-10