2017-09-11
去之前睇左好多網上訪問同食評,講到好好味咁,特別中意食麻辣火鍋既我就約埋幾個都想試既朋友一齊去。環境細,不過都算坐得舒服既。醬料有教點整,不過麻油唔洗落咁多,落多左真係食得麻油味,蓋過其他以及食物的鮮味。一到就點左招牌紅白鍋。叫左小辣,鍋底都唔錯,不過滾得越耐就越苦,都係正常既。白鍋底既味道唔特出,不過食得太多辣,白鍋底真係可以幫降火。叫左幾樣推薦既食物:花千骨,土豆片,舌尖上的蜀大俠咁。花千骨好惹味,原本已經係辣既,放落麻辣鍋後,辣上加辣,不過肉質就真係普通,調味係唔錯。土豆片唔錯。值得推介既係牛舌,肉質好有口感!可能係新開張期間,夜晚都仲係要排隊等位,但係樓面得兩三個伙計做野,有時叫得佢嚟,自己整仲快。 另外就係唔知係唔係openrice多左好多打手既關係,睇左食評咁正,又有圍裙,食完之後又有咩檸檬除臭噴劑,可能我冇問啦,但係我唔有人著圍裙,走個陣都冇得除臭,食完之後真係成身麻辣火鍋味。整體而言,真係試過一次就夠,麻辣火鍋依家香港開左咁多間,要選擇都唔會選擇呢間。
叫左幾樣推薦既食物:花千骨,土豆片,舌尖上的蜀大俠咁。
土豆片唔錯。值得推介既係牛舌,肉質好有口感!