2021-05-02 1130 瀏覽
一早知道大埔有間茶記食蘋果批出名,不過一直都冇機會食,難得復活節有時間就入去試下,下午茶時間3點鐘左右去到,見到入面好多人,為自己著想都係外賣安全啲,由於唔熟路,就求其買完近近地行去後面開餐,只係1分鐘左右就食得,買左一件蘋果批,一件雞批,從外表睇係分唔到嘅,要食落去先知,蘋果批微暖,蘋果餡唔出,得少少酸味咁,好杰身,牛油皮個味就好出,所以食落去得牛油皮味,一啲都唔似蘋果批,我係蘋果批控,連鎖店蘋果批,自助餐嘅蘋果批金寶,凡係蘋果批我都岩,不過呢個真係唔得,批皮個果搶哂,唔岩我口味,至於雞批,係凍嘅,完全少少微暖都冇,凍冰冰嘅餡加凍冰冰嘅皮,一啲都唔吸引,物價上脹,14蚊一件都真係唔平,不過都冇下次啦
2021-04-04
2 分鐘 (堂食)