2022-09-27
2006 瀏覽
其實之前佢地仲裝修緊既時候都想來食,個隔局好似好正咁!知道係牛角既姊妹店,覺得應該都會幾好食 ,肥妹考完試,又點我帶佢食好西囉! 星期日來食lunch hotpot,比較早來(11:30am)所以排隊拎飛到入座都係20分鐘左右,都尚可接受 睇完menu,都係揀咗最貴個 ”历內人,吃台北",每位$278 加一,(星期六,日加$10)心諗橫掂都係試,就食好D啦!一入去都覺得餐廳環境都幾舒服, 不過坐低無耐就覺得有D熱,唔知係咪我坐埋邊位,好似唔夠冷氣咁,同埋發覺個枱底有熱熱地既氣一直散出來,又因為開咗爐既關係,張枱一直處於微震狀態, 感覺麻麻地. 餐廳有個凍櫃放菜,菇之類,亦有手工茶,熱水之類,仲有好多不同款式嘅台式小食, 炸物,味道也不錯.店家用手機點餐,嘢食都算來得快,種類也很多,除咗肉類之外,其他都係細細碟咁上的,本來有D期待成個雀籠咁上海鮮,會好靚可以打卡,點知原海鮮size比想像細隻, 飽魚 x 2 隻鱔片 × 2片花甲 × 8 隻蠔 × 2 粒蝦 × 4 隻澳洲M5和牛肩胛肉 × 4片薄切牛 ×4片食火鍋最緊要係湯底, 我地點咗個酸菜猪腩肉湯底,不過就實話,個湯底味道真係麻麻,
飽魚 x 2 隻
鱔片 × 2片
花甲 × 8 隻
蠔 × 2 粒
蝦 × 4 隻
澳洲M5和牛肩胛肉 × 4片
薄切牛 ×4片
食火鍋最緊要係湯底, 我地點咗個酸菜猪腩肉湯底,不過就實話,個湯底味道真係麻麻,得個酸字,又有D淡.
食後感就係有少少失望, 可能係因為牛角集團所以之前好有期望,反而炸物小食較出色,而其他打邊爐嘅食物就無咩特別,普普通通,不過值得一讚係,餐廳有專人執台,所以台面一有吉碟就會收走,服務親切都幾好