2013-09-09
首先, 講一講服務態度.雖然是平日去食, 因為是同人慶祝生日, 都book定枱, book了12:00, 我地11:45去到, 早左15分鐘, 就算未開始食, 好多酒店餐廳或普通餐廳都會招呼你入去坐陣先, 唔會開逐客令, 叫個客人出返去lobby等(態度不是太好地說).剛好昨天我的朋友到灣仔君悅dinner, 又係早到, 招呼很好, 不會這樣把客人趕出去.我都係第一次早到15分鐘, 會俾人趕出去, 這點比較無奈, 而且通常book了位的都會讓客人先入去坐坐.跟住, 係lobby坐住等, 都唔知到時間未就有位餐廳職員出黎lobby同我地講話可以入去了(態度轉得好-_-)食物方面, 款式不算多, 這之前上openrice看食評時都知道, 這餐廳是重質不重量.頭盤, 西班牙火腿伴蜜瓜, 火腿鹹度配上蜜瓜味道不錯, 然後咸牛肉三文治, 多樣材料夾雜, 味道質感還算可以, 麵包軟硬適中.熱食選擇不太多甜品選擇相對較豐富, Macarons不是太好, 很鬆散而且太甜, 另外嚐了小杯裝的甜品,上層是Chocolate Mousse下層是橙味的啫喱, 味道口感怪怪=_="我看了食評介紹一款高身玻璃杯C
熱食選擇不太多
我看了食評介紹一款高身玻璃杯Chocolate Mousse, 本人很喜歡食朱古力, 所以十分期待, 但沒有這款甜品供應 T^T
題外話/補充資料:
最後, 對服務方面都唔太滿意, 餐廳沒有full, 但有外籍客人傾生意, 聲浪不細, 位子坐得不太舒適, 我地坐窗口梳化位, 因為其餘的櫈都較佔位置, 當有其他客人時, 變得感覺很迫, 重點是, 明明餐廳並沒有full :(