2018-04-19 1525 瀏覽
男友人生日,佢屋企人安排黎呢度慶祝,食過話評價幾好,生日者有半價。入到去安排我哋坐一個位都幾入嘅,係廁所隔離,嗰個位係好難叫到侍應過黎,就算叫到啲侍應好似未瞓醒咁,啲點餐紙由A至K咁排,逐份釘住,啲釘好易拮到手囉。一行6人好快就劃好哂交紙,啲野黎得算快而且無漏單。首先黎嘅係刺身,的確好新鮮,忍唔到口食左好多,但個wasabi無咩味,食到尾發現好多我地無叫嘅都砌埋落個刺身拼盤度,可能為左豐富視覺掛。然後黎左堆串燒,推介燒牛舌同燒冬菇,encore左幾次,雞皮得我一個食,好味,燒得好脆。食到中途無啦啦上左個長腳蟹,侍應冷言冷語咁話送嘅就擺底左,蟹肉有鮮味不過有啲太咸。循例都叫左啲壽司,舊飯太大了,比例唔啱。想叫烏冬食,但係得拉麵,無得轉烏冬,咁就無食到。另外仲有movenpick同haagen dazs雪糕作結。
2018-04-07
慶祝紀念