2024-10-08 893 瀏覽
☆ 𝙋𝙞𝙘𝙞將軍澳澳南海岸唐賢街33號CAPRI Place地下G17號舖10月橙仔誕開始緊係要食好啲,知道Pici出左期間限定松露野食緊係即刻衝去試下😋先講下呢個Season menu嘅食物先🍂🍝Truffle Short Rib Tagliolini鮮刨松露紅酒牛小排細扁麵見到d松露就開心!香香的🥰牛肉軟淋淋好好味,麵質就唔洗講啦,Pici嘅麵不嬲都好食🤭🥩Truffle Beef Tartare黑松露牛肉他他好鮮嘅感覺,滿滿嘅松露,撈埋蛋黃增加濕潤感,同埋我將佢配左餐包一齊食都好食喎😆🥔Gnocchi Truffle & Asparagus松露蘆荀馬鈴薯丸子Gnocchi係由意大利傳統食物,由薯仔同麵粉整成,食落QQ煙韌,真係可以話係鬼佬薯粉,本身一上枱已經覺得好香松露同芝士味,真係簡單得黎又好食😋🌰Chestnut Tiramisu秋栗提拉米蘇面頭嘅係栗子碎,下面都係平時tiramisu咁,不過成個感覺即刻秋天左😆🧀Chef’s Selection Cold Cut巴馬火腿、沙樂美腸、開心果羊奶芝士食西餐就會想叫下黎食,正常發揮嘅。🦀 Chitarra King Crab皇帝蟹
☆ 𝙋𝙞𝙘𝙞

松露蘆荀馬鈴薯丸子

🌰Chestnut Tiramisu
秋栗提拉米蘇

🧀Chef’s Selection Cold Cut
巴馬火腿、沙樂美腸、開心果羊奶芝士
食西餐就會想叫下黎食,正常發揮嘅。

🦀 Chitarra King Crab
皇帝蟹肉黑細麵
好食🥹鍾意食蟹嘅話一定要叫!好香濃又有蟹嘅鮮味,意粉掛汁好正正😋

🥛Panna Cotta
意式奶凍
奶凍好滑溜,配左雜莓醬即刻覺得係0負擔嘅甜品😆

本身餐廳嗰個位置係比較清幽,所以去到呢度好有一種離開咗香港嘅感覺,同埋有半室外位,呢啲涼涼地嘅天氣去就最舒服😌