潮流興鹹蛋,聽到Sodam Chicken出鹹蛋炸雞,就被「期間限定」呢四隻字又吸引左。佢係為新年特別出嘅味嚟嘅,原來係冇得單叫,一定要叫嗰個新年二人餐先食到鹹蛋炸雞。新年二人餐盛惠$398既然其他味有得單點,要呢個鹹蛋雞二人餐好似唔好雙併淨係叫鹹蛋雞好啲,不過因為我係第一次嚟,所以都係想試埋其他味。我揀咗洋蔥圈,但係佢真係麻麻,因為炸粉好厚,洋蔥得好薄一片,好似淨係食緊炸粉咁好熱氣。另外揀咗魚串湯,熱辣辣幾啱冬天飲,而且入邊有菜,中和返食炸嘢嘅罪惡感重點嘅炸雞黎啦!呢度有得揀炸雞或者焗雞,炸雞嘅話就冇骨嘅,焗嘅話就感覺健康啲。我揀咗炸雞,反正都食鹹蛋呢啲咁邪惡嘅嘢,就豁出去~我覺得我嘅決定超正確,因為要無骨炸雞啖啖肉,食落真係勁滿足!呢度嘅炸雞外層香脆,肉質軟嫰,加埋冇骨,大大啖食落去正到爆!!不過唯一嘅缺點就係佢啲雞肉冇乜味,味道淨係靠外層調味,同埋感覺上雞肉有少少被鬆肉粉乸過嘅味道(少少only)咁究竟重點嘅黃金鹹蛋味掂唔掂呢?答案係真係唔錯喎!的確有幾甘香嘅鹹蛋味,又帶少少甜甜地,係激香濃邪惡嘅滋味 😈望住個碟係嗰啲鹹蛋+雞嘅油,雖然知道好肥但係又好欲罷不能係咁將佢嗰啲甩咗出嚟
新年二人餐盛惠$398

洋蔥圈
魚串湯
黃金鹹蛋炸雞 併 雪花芝士炸雞
重點嘅炸雞黎啦!
我揀咗炸雞,反正都食鹹蛋呢啲咁邪惡嘅嘢,就豁出去~
黃金鹹蛋炸雞

咁究竟重點嘅黃金鹹蛋味掂唔掂呢?
答案係真係唔錯喎!
望住個碟係嗰啲鹹蛋+雞嘅油,雖然知道好肥但係又好欲罷不能
係咁將佢嗰啲甩咗出嚟嘅炸皮點埋啲油嚟食😂減肥勿學!!!
同埋佢份量超級多,舊舊雞都好大舊,兩個人係食唔晒啲雞,最後就要打包走。
建議大家自備食物盒,因為佢嘅外賣盒要加$5~

總結,終於有一間韓國炸雞店 係唔會比到「食KFC仲好」嘅感覺我
個鹹蛋炸雞係幾好食,不過如果有得單點就最好,因為個套餐入邊其他嘢都麻麻
洋蔥圈
黃金鹹蛋炸雞併雪花芝士炸雞