2019-08-23
嘩! 打邊爐飲竹蔗茅根水就平常不過既事,做湯底都係第一次見🤔,大熱天時真係唔敢打邊爐,怕熱氣喉嚨痛,經過見到唔係唔試呀?今日Happy Friday人多安排唔到一人一鍋位置,唯有揀鴛鴦鍋“竹蔗茅根”併“壽喜燒”,至於肉類就揀左中價既“極上牛小排”,第一回先來一碟牛 + 豚肉,脂肪分佈均勻,肉嫩有淡淡牛味,配上清甜竹蔗茅根湯真係不俗,滾肉類都得,滾蔬菜梗係絕配,連粟米都特別清甜,唔好以為第一碟先係靚野,追加既一樣保持質素,抵讚👍🏻至於自助區,眼見都是一般的小壽司,丸類,瓜菜 & 粉麵,獨家相信只有印上牛摩公仔既魚旦了😆飲品方面,我少飲有汽飲品,見到沙冰當然唔會放過啦,2款口味分別係士多啤梨&芒果,2款我都有飲,本人較喜歡士多啤梨味,甜品居然無左朱古力糯米滋,有點失望添😞