2022-10-04
喜歡OMAKASE特別嘅食材同埋師傅專業嘅食材配搭!銅鑼灣嘅🎏舍 @homakase_hk 有期間限定Omakase,即刻衝去試下!今次嘅期間限定係有即席壽喜燒!非常特別!前菜係多款自家製漬物!我特別喜歡木魚花蒜頭同埋沖繩苦瓜!平時生食嘅北海道白玉粟米,掃上牛油燒一燒後更清甜北海道仙鳳趾真蠔蠔身creamy 肥美,上面配辣椒蘿白蓉蔥花柚子酸汁,帶岀蠔嘅鮮甜,口感好嫩滑深海池魚上面有以大蔥、米、葫蘆瓜製成的三星漬,可以捲埋紫蘇花一起食池魚肉質鮮嫩肥美,帶有紫蘇花嘅清新香氣季節限定秋刀魚刺身上有蔥花同埋薑蓉香氣伊佐目帶燒炙味石垣貝肉質鮮甜,口感厚實爽脆,味道與象拔蚌相若店員推介signature甜蝦四重奏真心好正!原隻開邊甜蝦上面有甜蝦蓉,再加上燒過嘅蝦頭膏最後撒上櫻花蝦乾粉,蝦香濃郁,入口甜美,多重口感!真係好推介!中大拖羅既有油香,又有口感!界了花,入口完全無根!海膽軍艦係東京都豐洲馬糞海膽,甜美終於到重頭戲!師父喺直前即席烹調季節限定!壽!喜!燒!用上美國肉眼,肥瘦均勻,入口有肉味咬口沾已醃製幾小時嘅蛋黃,好嫩滑!仲有各類蔬菜, 師父可以根據你嘅喜好煮成爽脆淋滑各式口感葛絲好少食到
今次嘅期間限定係有即席壽喜燒!非常特別!
前菜係多款自家製漬物!我特別喜歡木魚花蒜頭同埋沖繩苦瓜!
平時生食嘅北海道白玉粟米,掃上牛油燒一燒後更清甜
池魚肉質鮮嫩肥美,帶有紫蘇花嘅清新香氣
季節限定秋刀魚刺身上有蔥花同埋薑蓉香氣
伊佐目帶燒炙味
石垣貝肉質鮮甜,口感厚實爽脆,味道與象拔蚌相若
店員推介signature甜蝦四重奏真心好正!
原隻開邊甜蝦上面有甜蝦蓉,再加上燒過嘅蝦頭膏
中大拖羅既有油香,又有口感!界了花,入口完全無根!
海膽軍艦係東京都豐洲馬糞海膽,甜美
終於到重頭戲!師父喺直前即席烹調季節限定!壽!喜!燒!
用上美國肉眼,肥瘦均勻,入口有肉味咬口
沾已醃製幾小時嘅蛋黃,好嫩滑!
仲有各類蔬菜, 師父可以根據你嘅喜好煮成爽脆淋滑各式口感
葛絲好少食到,口感煙韌! 或者配白飯一樣得!
最後飲埋新鮮海苔滑子菇豆腐湯
再食杏仁咖啡雪糕,既有咖啡香味,又有杏仁粒!
實在食得太飽,飲啖鶴之茶解解膩!