2023-11-22
🐟鰻魚季節情選(套餐) $178見依個鰻魚套餐好抵食,包一個飯一個小食同埋一盅燉湯😳 鰻魚飯都有大半條魚肉,鰻魚汁係分開上嘅,方便唔係太鍾意食醬汁嘅朋友,鰻魚飯側邊仲有啲蛋絲同埋紫菜,感覺有啲日式😆🐠咸香酥炸黃魚 (跟餐)小食揀咗黃花魚,黃花魚炸完之後個魚皮好鮮味,魚肉鬆脆特別香口,而且唔會食到有魚骨👍🏻🥣姬松茸竹笙排骨湯 (跟餐)嚟到呢度嘅燉湯係必叫嘅,真材實料,每一種都好多材料,而且燉到出晒味,姬松茸同埋啲竹笙都可以食埋,而家凍凍地飲勁暖身好好飲🤲🏻🍅冰梅小番茄 $38十分推薦叫嘅前菜,話梅嘅蕃茄仔酸酸甜甜,好開胃有解渴,啲蕃茄仔粒粒都好清甜🪼香辣小水母 $48開頭以為係海蜇,點知上到枱原來真係一隻隻細細嘅水母😳 第一次食完隻水母,超爽口,涼拌辣辣地好好食🍒鮮果荔枝蝦球 $138荔枝蝦球嘅外皮炸到好香脆,咬開中間蝦肉彈牙仲有啲馬蹄,夾脆彈口感豐富🤭 側邊仲有啲乳酪撈無花果同埋菠蘿🍍 啲水果都好鮮甜🍜廈門沙茶麵 $138沙茶麵有少少辣辣地好惹味,有蜆有蝦🦐豬腩肉🐖魚糕🍢魚片仲有糖心蛋,個湯底沙茶味夠濃🥥閩香燜芋頭 $98本身係一個芋頭控😅 個芋頭炆得好淋好夠粉,係我鍾意食嘅口感,上面
🐠咸香酥炸黃魚 (跟餐)
🥣姬松茸竹笙排骨湯 (跟餐)
🍅冰梅小番茄 $38
🪼香辣小水母 $48
🍒鮮果荔枝蝦球 $138
🍜廈門沙茶麵 $138
🥥閩香燜芋頭 $98
本身係一個芋頭控😅 個芋頭炆得好淋好夠粉,係我鍾意食嘅口感,上面仲淋咗一啲肉碎冬菇粒有啲似魚香茄子嘅醬汁好夾,唔會怕冇味好寡😋
📍4口
中環國際金融中心商場2樓2012號舖