2019-04-26
入到嚟環境都唔錯,清清淨淨完全係台灣地度嘅擺設。宜蘭蔥餡餅我個人就最鍾意食一啲入面有餡嘅麵包,呢一款食落就唔係我食慣嗰啲,但係都好好味佢有佢嘅台灣本土特色,值得一讚!蚵仔煎 啦啦啦!千祈唔好同潮州蠔餅,咁去食呀!包你有好大嘅驚喜,因為各有各嘅處理方式,呢個有呢個好食之處,想試下就自己嚟幫襯下啦!台式醬牛肉同五香牛肉唔同,佢有佢嘅特色各有其色,食落各擅勝場。海鮮粉絲煲 粉絲煲大大隻蝦,見到海鮮 一隻隻,唔係蝦毛唔係海鮮仔,清淡可口唔錯。乾貝櫻花蝦荷葉飯見到個竹籠仔,再睇埋個入面啲櫻花蝦,話驚喜食埋入口,乾脆可口味道濃沃,值得一試。乾扁四季豆 哈哈哈!有啲似小小炒王呀!辣辣地甜甜地酸酸地鹹鹹地 。最正就係扁豆,粒粒粒都咁好味呀!九層塔手抓餅 哈哈哈手抓餅,見到佢爭啲畀佢同印度嘅薄餅,引導錯咗,味道完全唔會輸蝕畀印度大大叔呀!去台灣 一定要試一試。雲吞仔加啲醬汁加啲調味料,如果唔係淡淡哋嘅,就咁食原味雲吞仔,都唔錯。飯後飲品 一人一杯 紅豆奶茶,芝士古早味紅茶, 食完清清喉嚨,飲返啲慣常嘅口味。
入到嚟環境都唔錯,清清淨淨完全係台灣地度嘅擺設。
宜蘭蔥餡餅
蚵仔煎
台式醬牛肉
同五香牛肉唔同,佢有佢嘅特色各有其色,食落各擅勝場。
海鮮粉絲煲
乾貝櫻花蝦荷葉飯