2013-12-18
早幾個月去完巴塞隆納想再回味, 見評語不錯就去試下。店面細只有長吧枱同一張細枱, 唔想等吧枱唯有坐細枱。兩個女仔只係叫到幾樣野, 樣樣熱辣辣上又好食:Braised beef cheek: 的確值得點, 牛肉香腍, 配上微甜既豆蓉, 味道特別tomato bread: 同巴塞既傳統做法唔同, 並唔係簡單生蕃茄加烘面包, 而似乎係將成塊面包連蕃茄炸。但又出乎意料好食, 蕃茄汁滲入包之餘包又香脆, 有驚喜, 值得叫煎蝦: 蝦爽汁惹味, 大細適中ham croquette: 可能因為已經飽飽地, 雖然都好食, 尤其裏面既火腿肉幾好味, 但未至於必叫可能有人嫌迫夾, 不過都講明係bar, 而且tapas原意就係志在朋友傾偈既causal dining, 其實我覺得咁既氣氛無咁拘束夠lively幾好。加埋sangria(無乜特別), 埋單二百幾三百一位, 值唔值見仁見智。香港tapas選擇唔係好多, 我覺得呢間都可以試下。
店面細只有長吧枱同一張細枱, 唔想等吧枱唯有坐細枱。
兩個女仔只係叫到幾樣野, 樣樣熱辣辣上又好食:
煎蝦: 蝦爽汁惹味, 大細適中