2021-05-20 175 瀏覽
當初吸引我來試這間日式料理,是個究極海膽,非常吸引💗今晚特意前來試下佢既set menu第一道菜醃漬魚腸,配以cream cheese, 紫蘇葉,用個脆餅一齊食,配搭新鮮,但魚腸有少少腥味,唔係太啱我口味😅生𧐢,非常大隻,口感爽口,肉質飽滿,非常滿足😋再來三款時令刺身,入口新鮮鮑魚茶漬飯,用綠茶打成泡沫,加入鮑魚和鰹魚淆成的汁,唔錯😍清一清口腔,再食4款壽司,分別有拖羅、右口魚邊、蜜柑鯖魚、象拔蚌,右口魚加上蒜蓉醬炙燒,非常香口,滿口充滿魚油香👍🏻👍🏻重點出場,見師傅將整排海膽筆上來果下真係流晒口水🤤🤤紫菜輕輕燒過,增加香氣,海膽都很鮮甜。不過要快手食,否則紫菜很快變淋😌牛柳粒配以脆口的𧐢乾、cream cheese同食,口感層次豐富👍🏻龍蝦係失望的,肉質有點霉,唔太新鮮,一道菜足以破壞整個用餐體驗😥蕎麥麵爽口彈牙最後的甜品,上層用清酒調味,下層用碟豆花造成,成件藝術品咁,唔捨得食,類似寒天的口感,都幾唔錯😍順帶一提,餐廳係唔提供免費茶水🍵,要另外order, 叫左一壺焙茶,職員會不停幫你加茶和熱水,服務唔錯。總括來講set menu菜式未算很大驚喜,食材(除了龍蝦)都算新鮮,分量唔多
當初吸引我來試這間日式料理,是個究極海膽,非常吸引💗
今晚特意前來試下佢既set menu

生𧐢,非常大隻,口感爽口,肉質飽滿,非常滿足😋

再來三款時令刺身,入口新鮮
鮑魚茶漬飯,用綠茶打成泡沫,加入鮑魚和鰹魚淆成的汁,唔錯😍

清一清口腔,再食4款壽司,分別有
拖羅、右口魚邊、蜜柑鯖魚、象拔蚌,
右口魚加上蒜蓉醬炙燒,非常香口,滿口充滿魚油香👍🏻👍🏻

蕎麥麵爽口彈牙

總括來講set menu菜式未算很大驚喜,食材(除了龍蝦)都算新鮮,分量唔多,男士的話有機會食唔飽😅

2021-05-18