2018-04-09 445 瀏覽
今日四月九號,大概4點至5點期間,我媽媽係呢間千色嘅貢茶分店唸住買佢地新出嘅奶蓋霸主(已張貼poster,即係已經有呢個產品),但當時嘅職員居然一無所知,聲稱“乜嘢霸主呀,乜我地有呢啲嘢架咩,嘻嘻”,其口吻疑有嘲笑成份,及後我媽媽轉買其他飲品,分別係兩杯仙草奶茶,一杯鳳梨QQ,要膠袋要收5毫子實屬正常,故我媽媽就比左兩個兩毫子,同一個一毫子,該名收錢職員聲稱“我地唔收呢啲毫子架,我地收一個5毫子架”,態度是如此惡劣,試問一毫兩毫唔係錢嗎?顧客只係想買杯嘢飲解下渴,無義務去比你嘲笑同唔尊重,如果連做人嘅基本,尊重他人都唔識嘅,咁我祝你好運。呢間貢茶分店亦唔會再幫襯。無謂買杯嘢飲都要不被尊重。
呢間貢茶分店亦唔會再幫襯。無謂買杯嘢飲都要不被尊重。
外賣自取