2021-02-21 38 瀏覽
😍可能係世界上最好味嘅奶蓋😍·話說我本人係超鍾意飲奶蓋,又好鍾意食cafe嘅黑松露食物,但今次飲嘅係松露奶蓋,係新鮮松露,成件事即刻高級左,好矜貴🤩🤩·✨松露素奶蓋南非國寶茶 $60店員細心地問我哋要唔要少糖少冰,哈哈我完全唔記得咗🙌🏻當然要啦👍🏻喺玻璃窗見着店員刨黑松露,再逐塊放上素奶蓋上面,最後灑上黑松露粉💕店員建議係先聞下個松露香氣,再食松露,再飲奶蓋,最後可以攪勻飲一攞起嘅時候,陣陣松露香味撲鼻而來😝,真係聞咗好幾下先食🤤素奶蓋係用燕麥奶同埋植物忌廉打成,啱晒素食者🌱奶蓋好厚好杰身好香濃,係我鍾意嘅口感😜價錢雖然比一般奶蓋較貴,但有塊塊新鮮松露嚟講,價錢都算合理☺️間中要奢侈一下👏🏻·✨松露流心蛋香燻肉千層酥 $70佢地仲有推出幾款松露小食架~相對於飲品,呢款嘅松露比得冇咁慷慨,眼見只有兩塊😂千層酥皮係薄脆個種,佢嘅流心蛋好澎湃,全隻生蛋嚟🍳仲有幾多煙肉粒,搞勻一齊食正🤤·🌟大推松露奶蓋,松露控&奶蓋控一定要嚟試下呀🖐🏻松露真係好香呢🤤·
😍可能係世界上最好味嘅奶蓋😍
✨松露素奶蓋南非國寶茶 $60
一攞起嘅時候,陣陣松露香味撲鼻而來😝,真係聞咗好幾下先食🤤
✨松露流心蛋香燻肉千層酥 $70
佢地仲有推出幾款松露小食架~
相對於飲品,呢款嘅松露比得冇咁慷慨,眼見只有兩塊😂