2018-11-08
話說我箍緊牙,每食一餐都要刷牙,咁我食完杯雪糕就去咗刷牙,然後同朋友去食呢間嘅車仔麵。咁好正常就叫車仔麵食,我就叫咗魷魚牛柏葉生菜加油麵。上菜好快,好似唔使3分鐘就黎到咁樣。一嚟到見到個湯頭勁淡,同埋都幾細碗,27蚊貴左啲,以為係隱世美食一食落口會有驚喜嗰啲。點知一飲第一啖湯好似一滴鼓油溝99%水咁淡,然後再食魷魚嗰啲餸,食落去係冇味齋用滾水六一六佢就擺上台俾人食,所以成碟野係完全冇味,所有餸都係過滾水燙出嚟辣椒油得個辣字,冇味又唔香,魚蛋豆卜有啲牛雜味,總之成碗野係比一啲對食物要求勁低嘅人去食,或者比一啲未食過用心煮車仔麵既人去食🙄$27實在係唔值得呢個價錢, $15我都覺得比多佢。我去泰國食一個船麵又好味份量又夠都係港幣$12,OMG!!!我究竟食咗啲乜嘢?連一半都冇即刻走咗🙄連我啱啱刷牙嗰陣牙膏味都係度😂🔥題外話,食食吓八至九個人嚟食,然後個老闆娘為咗做生意,問都冇問就扯起其他食客嘅書包,然後同個八至九位嘅人講過嚟呢度坐🤣個位食客都呆左!呢間野真係負評到爆‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️環境我唔係好在乎,係平時啲後巷,一路洗地一路食個啲😊