餐廳: 泰好食
資訊:

2016-12-19 1942 瀏覽
為了肥髀食到好味表演晚餐唸爆頭(佢話學校嘅飯盒好難食)中午要放到晚上都好味嘅飯真係好難唸!最後決定泰國海南雞飯!放得耐都好味!因為1200要到學校,但1100開嘅泰國菜又唔多!最後搵到呢間!門面細,店內裝修簡單,牆上有食物照片同泰王相片!去到其實未做生意!店員仲預備中!問我要乜,我話海南雞飯,佢就幫我落單,姨姨話如果要開鑊炒嘅食物就未可以整,仲提我佢切緊蔥會攻鼻,幾親切!點個出個雞時,我打開盒影相,先發現大家誤會咗,只有雞無飯,即係再加個飯,好快出到比我!我幾食物re-pack成海南雞飯兩盒(因為肥髀食唔晒!我同佢分享!外賣盒要加$1海南雞飯(半隻起骨)($90)雞已起骨,皮黃油顏色好靚,雞肉厚唔太肥,即食好嫩滑,肥髀過佢攤凍時食都好味,但近雞尾位置有壓味,佢怕係雞屁股所以無食,醬汁杰身,酸甜味為主,唔辣!吊味唔錯,不過辣啲就更好!油飯($18)比我時熱辣辣冒晒煙,去到學校仲熱,淺黃色,雞油味唔強,幸好鬆家好味!店員姨姨親切有笑容!未開店都買比我!多謝!

外賣盒要加$1

店員姨姨親切有笑容!未開店都買比我!多謝!
2016-12-16
外賣自取