2021-07-10
本來想試下呢間餐廳,因為未食過。所以早兩日,經外賣平台叫咗外賣自取。我對比過外賣平台既價錢同佢店既餐牌,外賣平台既價係貴d,咁都好正常嘅。我比完錢落埋order,去攞我嘅外賣。餐廳職員竟然同我講,因為你係外賣平台叫,所以每個餸份量會少三分一。話因為外賣平台做折扣,佢地無得賺。我當堂眼都突埋。從未試過有餐廳會咁做。其實餐廳唔join 外賣平台外賣自取咪得囉,或者調高個價,或者取消我張單都得。佢亦無電話搵過我,講會有份量出入既事。當刻即時搵外賣平台客服協助。當時距離餐廳50米左右,聽到外賣平台職員打去問餐廳,聽到餐廳職員好大聲講,鍾意食咪食,唔食咪唔好食囉。所以,外賣平台叫得我比返個d外賣餐廳,將單會自動取消。因為外賣平台講明同餐廳合作時,份量唔會有出入。呢次係餐廳既問題,佢地會再跟進。所以食物既味道唔知道係點,但經過今次既事同職員既態度,我唔會去再試。